Lietuvos futbolo rinktinės kelias į trofėjų – per latvius

Lietuvos futbolo rinktinė.
Lietuvos futbolo rinktinė.
Simonas Paulius
Simonas Paulius
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-01 16:21, atnaujinta 2017-05-23 09:56

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė pasiryžusi po ilgos pertraukos įveikti Latviją jos aikštėje. Pergalė trečiadienį Liepojoje leistų užsitikrinti Baltijos taurės trofėjų dar nesibaigus turnyrui ir nutraukti nesėkmingą vizitų pas kaimynus seriją.

Paskutinį kartą Latvijoje lietuviai nugalėjo 1998 metais – tuomet Baltijos taurės rungtynės taip pat vyko Liepojos stadione. Mūsiškiai nugalėjo 2:1, o pergalingą įvartį pelnė 71 minutę a.a. Irmantas Stumbrys.

Nuo to laiko visus keturis kartus tarpusavio dvikovose Latvijoje triumfavo šeimininkai. Ypač apmaudus buvo paskutinis pralaimėjimas prieš dvejus metus taip pat Liepojoje. Tuomet lietuviai dominavo aikštėje, bet niekaip nepramušė latvių vartininko, o šeimininkams po kampinio nusišypsojo sėkmė įmušti, kai kamuolys keliskart atšoko rikošetu.

„Senokai nelaimėjome prieš latvius Baltijos taurėje. Norime būti stipriausi tarp Baltijos šalių ir tuo tikime“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, kurio auklėtiniai pergalės šios dienos rungtynėse atveju užtikrintų taurę, nepaisant latvių ir estų dvikovos baigties.

Latvių pranašumu gali tapti tai, kad jie galėjo savaitgalį ilsėtis, nes Lietuva ir Estija sekmadienį rungtyniavo. Tačiau E. Jankauskas to nesureikšmino: „Tas faktas, kad žaidėme prieš tris dienas, o latviai turėjo laiko pasiruošti, yra jų pranašumas, bet nenorime to akcentuoti. Žinome kokia rungtynių svarba ir vyrai nusiteikę kovingai.“

Rungtynėms lietuviai toliau ruošėsi Palangoje ir į Liepoją keliaus tik prieš pat rungtynes. Saugas Mantas Kuklys pasakojo, jog pagrindinis dėmesys pastarosiomis dienomis buvo skirtas atgauti jėgas ir pasiruošti taktiškai: „Svarbiausia buvo atsistatyti, kažką lipdyti treniruotėse jau laiko nebėra. Turime išanalizuoti varžovus, nuspręsti kaip rungtyniausime ir parvežti Baltijos taurę į Lietuvą.“

Kelis metus Latvijos čempionate „Ventspils“ klubo gretose žaidžiantis saugas Simonas Paulius teigė, kad latviai surinko pajėgią sudėtį, tačiau jo manymu lietuviai yra pranašesni.

„Stipriausias jų žaidėjas vartininkas Andris Vaninas, jie turi patyrusių gynėjų, puolėją Rudnevą, kuris žaidė Vokietijos „Bundeslygoje“. Latvių komanda ginasi kompaktiškai, stengiasi išeiti į kontratakas, – kalbėjo S. Paulius. – Bet, manau, meistriškumu esame stipresni. Jų pliusai – namų aikštė, sirgaliai, ir šviežumas.“

Baltijos taurės varžybos vyksta nuo 1928-ųjų. Po šalių nepriklausomybių atkūrimo komandos dėl trofėjaus kovos jau 17 kartą – 9 kartus taurę laimėjo lietuviai, 8 latviai.

Baltijos taurės dvikovą tarp Lietuvos ir Latvijos prasidės nuo 19 valandą 25 minutės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.