FIFA patvirtino: S. Blatteris pasisavino beprotišką sumą pinigų

Tarptautinė futbolo federacijų asociacija (FIFA) penktadienį po pietų išplatino pranešimą, kuriame įvardijo sumas, pasisavintas buvusiu prezidentu Seppu Blatteriu ir jo aplinka.

S.Blatteris pinigus švaistė į kairę ir dešinę.<br>AFP nuotr.
S.Blatteris pinigus švaistė į kairę ir dešinę.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-03 17:52, atnaujinta 2017-05-23 02:49

Kaip teigiama, 79-erių šveicaras S.Blatteris, buvęs generalinis sekretorius 55-erių prancūzas Jerome'as Valcke ir 45-erių generalinio sekretoriaus pavaduotojas vokietis Markusas Kattneris per penkerius pastaruosius metus premijomis sau išsirašė iš FIFA banko sąskaitos 80 mln. eurų sumą.

Šiandien per pietus FIFA būstinėje Ciuriche ir vėl vyko kratos, o sankcijas joms patvirtino Šveicarijos teismas. Teigiama, kad prokurorai ieškojo papildomos informacijos šioms sumoms patvirtinti.

2015-ųjų gruodį S.Blatteris pareiškė, kad traukiasi iš FIFA prezidento posto, nes FIFA etikos ir drausmės komisija suspendavo šveicarą nuo futbolo aštuoniems metams.

Tokia pati nuobauda buvo skirta ur Europos futbolo vedliui prancūzui 60-mečiui Micheliui Platini. Jam buvo inkriminuojama tai, kad iš S.Blatterio už neva svarbias konsultacijas jis gavo 2 mln. eurų. Abu valdininkai protestavo sprendimą, tačiau galutinis verdiktas sumažėjo vos dviem metais – iki šešių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.