„Sūduva“ A lygoje sutriuškino „Utenį“ net 4:0

„Sūduvos“ futbolininkai laimėjo A lygos mačą<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Sūduvos“ futbolininkai laimėjo A lygos mačą<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2016, 8:29 PM, atnaujinta May 22, 2017, 9:42 AM

Po du įvarčius kiekviename kėlinyje įmušusi Marijampolės „Sūduva“ galingai užbaigė II „SMScredit.lt A lygos“ ratą. Suvalkijos komanda svečiuose nepasigailėjo turnyro lentelės apačioje esančio Utenos „Utenio“, kuriam tai buvo jau šeštoji nesėkmė paeiliui – 4:0 (2:0).

„Uteniui“ šiose rungtynėse teko verstis be traumuotų Armino Vaskelos ir Mykolo Krasnovskio bei diskvalifikuoto Roberto Freidgeimo, pailsėti leista ant atsarginių suolo likusiam Eligijui Jankauskui, atstovavusiam jaunimo rinktinei. Vyr. treneris Olegas Boičyšinas vartus patikėjo jaunajam Lukui Paukštei.

Trečiąsias rungtynes starto vienuolikėje pradėjęs uteniškių vartininkas jau 7-ą minutę buvo priverstas išimti kamuolį iš tinklo, kur jį galva pasiuntė be priežiūros baudos aikštelėje paliktas Admiras Kecapas.

Nuo rungtynių pradžios paėmusi iniciatyvą į savo rankas ir įmušusi greitą įvartį „Sūduva“ neatsipalaidavo ir tęsė varžovų spaudimą ir persvarą padvigubino nesužaidus nei 20 minučių. Po A.Kecapo perdavimo Karolis Laukžemis baudos aikštelėje susitvarkė su jį prižiūrėjusiu Benu Spietiniu ir smūgiavo tiksliai.

Dar po kelių minučių už galvos griebėsi Valentinas Baranovskis. Saugas kyštelėjo koją po E.Veliulio perdavimo, tačiau kamuolį nukreipė į skersinį, o pakartotinį K.Laukžemio smūgį šuoliu už vartų nukreipė uteniškių vartininkas.

Iki tol vos kartą į vartus mušęs „Utenis“ turėjo puikią progą sušvelninti rezultatą prieš pertrauką, kai, neatsargiai sužaidus Milanui Jablanui, prieš vartus iššoko Jevgenijus Morozas, bet saugui pergudrauti Ivano Kardumo nepavyko. Iškart po to darsyk pasižymėti privalėjo ir K.Laužemis, bet akistatą su L.Paukšte laimėjo puikiai sužaidęs aikštės šeimininkų vartininkas.

Iškart po pertraukos „Utenis“ į kovą metė E.Jankauską. Netrukus keitimą teko atlikti ir svečiams, nes mačo tęsti nebegalėjo traumą patyręs pirmojo įvarčio autorius A.Kecapas. Taip pat, „Sūduvos“ sirgalių džiaugsmui, po keitimo į aikštę išbėgo ir Tomas Radzinevičius.

Traumą išsigydžiusiam puolėjui įsirašyti įvartį į savo sąskaitą neprireikė nei dešimties minučių. Kraštu prasiveržęs E.Veliulis aštriu perdavimu padarė viską, kad baudos aikštelėje kamuolio sulaukusiam T.Radzinevičiui beliktų pataikyti į vartų kampą.

Tašką rungtynėse padėjo dar vienas nuo suolo pakilęs futbolininkas. Andro Švrljugos perdavimo nepavyko nutraukti po kojomis kritusiam gynėjui, o neleisdamas kamuoliui nukristi ant žemės savo įvartį įmušė ir Marius Šoblinskas.

Utenos „Utenis“ – Marijampolės „Sūduva“ 0:4 (0:2)

„Utenis“: L. Paukštė, A. Tručinskas, B. Spietinis, L. Artimavičius, G. Zagurskas, V. Jeriomenka, J. Morozas (81 min. M. Ubeika), E. Mastianica, T. Dombrauskis, I. Poručinskis (66 min. A. Buinickis), K. Levšinas (46 min. E. Jankauskas).

„Sūduva“: I. Kardumas, M. Činikas, M. Jablanas, A. Jankauskas, A. Švrljuga, N. Jamakas, P. Janušauskas, A. Kecapas (56 min. M. Šoblinskas), E. Veliulis, V. Baranovskis (57 min. T. Radzinevičius), K. Laukžemis.

Įvarčiai: A.Kecapas (7), K.Laukžemis (19), T.Radzinevičius (65), M. Šoblinskas (83).

Geltonos kortelės: B.Spietinis (4), E.Mastianica (77), G.Zagurskas (90); M.Šoblinskas (68).

Tuo tarpu Jonavos „Lietavos“ ir jau penktame mače iš eilės nepralaimėję Kauno „Stumbro“ futbolininkai sužaidė puikų mačą antrojo „SMScredit.lt A lygos“ rato pabaigoje.

Turnyro lentelės kaimynai Jonavoje vykusiame 14-ojo turo susitikime po labai kovingo mūšio išsiskyrė taikiai – 2:2 (2:1).

Nuo pat rungtynių pradžios vienuolikės žaidė atvirą žaidimą, mesdamos dideles pajėgas į priekį. Jau 2-ąją susitikimo minutę Tomas Salamanavičius perėmė kamuolį baudos aikštelėje ir smūgiavo į išorinę vartų tinklo dalį.

Darbo netrūko ir vartininkams: Giedrius Kvedaras buvo priverstas atremti Klaudijaus Upsto smūgį, o Mariaus Ganusausko į artimą vartų kampą spirtą kamuolį už galinės linijos nukreipė Aleksandras Sikorskis.

Netrukus „Stumbro“ legionierius iš Rusijos dar kartą sužaidė sėkmingai, kai apsigynė nuo gana pavojingo Savio smūgio.Dėkingų progų neišnaudojusi „Lietava“ 13-ąją minutę buvo nubausta. Kontratakos metu K. Upstas baudos aikštelėje perdavė kamuolį link Giorgio Russo, kuris aplenkė varžovą ir tiksliai smūgiavo iš arti.

Visgi svečiai pranašumu ilgai džiaugtis negalėjo: 28-ąją minutę po puikaus Valdemaro Borovskio perdavimo iš dešiniojo krašto T. Salamanavičiui beliko tik pasiųsti kamuolį į tuščius vartus ir išlyginti rezultatą.

„Lietava“ turėjo žaidybinę persvarą, tačiau antrą įvartį pelnė ne po pozicinės atakos, o po žaibiškos kontratakos.

Dominykas Galkevičius surado į baudos aikštelę įkirtusį Tadą Eliošių, kuris 44-ąją minutę pasiuntė kamuolį tarp vartininko kojų, pelnydamas pirmą įvartį šiame sezone.

Po pertraukos kauniečiams, atlikusiems pokyčių sudėtyje, kurį laiką nepavyko perimti iniciatyvos. Maža to, šeimininkai galėjo pelnyti trečią įvartį: T. Eliošius iššoko prieš vartininką, tačiau iš dėkingos padėties į vartų plotą nepataikė.

Vis dėlto netrukus kitoje aikštės pusėje fortūna nusišypsojo jonaviečiams. Po keitimo aikštėje pasirodęs Kennedy Eriba atsidūrė akistatoje su vartininku, bet šiek tiek uždelsė – legionieriaus spirtą kamuolį nuo vartų linijos išmušė Aleksandras Šušnjaras.

Karuselė tęsėsi ir toliau: T. Salamanavičius buvo iššokęs vienas prieš vartų sargą, tačiau saugo smūgį koja atrėmė A. Sikorskis.

Netrukus rusas triumfavo – jo komandos draugas sugebėjo išlyginti rezultatą.

71-ąją minutę kamuolį šalia baudos aikštelės prieigų gavęs K. Upstas prasiveržė arčiau vartų ir puikiu smūgiu kaire koja nepaliko savo buvusiam ekipos draugui G. Kvedarui nė menkiausios galimybės.

Antrame kėlinyje teisėjas iš Šiaurės Airijos vieną po kitos traukė geltonas korteles, tačiau per likusį laiką nė viena komanda pergalingo įvarčio nepelnė.

Galima išskirti sėkmingą „Stumbro“ saugo Romualdo Blaževičiaus žaidimą. Futbolininkas šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“ pasirodė pirmą kartą ir gerokai pagyvino savo komandos žaidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.