Kur futbolo čempionatą žiūrės aistruoliai?

Artėja didžiausia futbolo gerbėjų šventė – Europos futbolo čempionatas. Deja ne visi turi galimybę vykti į šiais metais čempionato šeimininke tapusią Prancūziją ir stebėti mėgstamų komandų žaidimą gyvai. Kur tokiu atveju futbolo transliacijas žiūri sporto gerbėjai ir kodėl?

Futbolo sirgaliai pasirengę „Euro 2016“ pirmenybėms.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Futbolo sirgaliai pasirengę „Euro 2016“ pirmenybėms.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2016, 10:34 AM, atnaujinta May 22, 2017, 9:01 AM

Kavinėje, bare

Futbolo čempionatų metu retas baras netransliuoja vykstančių varžybų. Nenuostabu, nes ši, kelias savaites besitęsianti sporto fiesta, pritraukia būrius klientų – jie, jei nerodysi rungtynių, išlėks pas konkurentus, rašoma pranešime.

Bare futbolą stebėti ketina ir bene geriausiai žinomas šios sporto komentatorius Nerijus Kesminas. „Laisvalaikiu mėgstu stebėti varžybas bare su draugais – man tai geriausias pasirinkimas. Turbūt taip yra todėl, kad dirbdamas, turiu būti vienas, komentuoti tyloje. Būtent todėl nedirbant futbolą stebėti norisi kardinaliai kitaip“, – prisipažino komentatorius.

Jo teigimu, žiūrėti varžybas bare smagu dėl nuolatinio žmonių šurmulio, galimybės susitikti su didesne kompaniją draugų arba susirasti naujų bendraminčių. Tik jei varžybos vakare, reikėtų nepamiršti užsirezervuoti staliuko, nes surasti laisvų vietų ekspromtu gali ir nepavykti.

Fanų zonoje po atviru dangumi

Futbolui neabejingi Europos miestai jau dabar skelbiasi, įrenginėjantys įvairias gerbėjų zonas po atviru dangumi su dideliais ekranais ir erdvėmis, talpinančiomis šimtus žiūrovų. Pavyzdžiui, viena didžiausių zonų rengiama prie Eifelio bokšto Paryžiuje – organizatorių teigimu, čia tilps 90 tūkst. futbolo aistruolių. Tuo tarpu vilniečiai, kaip ir prieš du metus vykusio Pasaulio futbolo čempionato metu, turės panašią erdvę prie Baltojo tilto.

Varžybų stebėjimo fanų zonoje pliusai – gausaus žmonių būrio, gryno oro ir, žinoma, futbolo derinys. Dar vienas privalumas – dažniausiai tokios erdvės būna nemokamos.

Savuose namuose

Yra mėgstančių futbolą žiūrėti ramiai, jaukiai susisukus foteliuose. Taip daryti planuoja ir buvusi sporto žurnalistė, sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė. „Ko gero čempionatą stebėsime dviese, kartu su futbolo treniruotes lankančiu sūnumi. Kruopščiai analizuosime žaidimą – tai bus tarsi teorinės pamokos“, – juokėsi V.Musvydaitė.

Tiesa, kokybiškas futbolo žiūrėjimas namuose priklauso nuo vaizdo technikos. Nauji televizoriai dabar pasižymi aukšta kokybe, o tokie gamintojai kaip „Samsung“ siūlo ir lenktus ekranus, kurie žiūrintįjį dar labiau įtraukia į rodomus įvykius. Be to, vis daugiau žmonių naudojasi televizoriuose integruotomis išmaniosiomis funkcijomis, pavyzdžiui, galimybe jame transliuojamą turinį matyti ir telefone ar automatiškai įrašyti transliaciją. Tiems, kurie tokia technika spėjo apsirūpinti – eiti iš namų ir ieškoti kitų vietų galbūt net neverta.

Gamtoje: kaime, sode, paežerėje

Kadangi futbolo čempionatai vyksta vasaros metu, didžiausiems šio sporto fanams kartais tenka aukoti su draugais planuojamas iškylas prie ežero, savaitgalius kaime, sode ar kitur, kur nėra televizoriaus. Iš tikrųjų taip daryti verta ne visada. Nuolatinių inovacijų dėka, rungtynes įmanoma stebėti planšetėje ar net išmaniajame telefone, tam užtenka atsisiųsti čempionatą transliuosiančio kanalo „LRT“ programėlę.

Belieka tik pasidomėti, ar toje vietoje, į kurią vykstama, veikia internetas, pilnai įkrauti savo išmanųjį įrenginį ir keliauti gamtą. Didžiausias pliusas tas, jog vienu šūviu nušausite du zuikius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.