Jaunieji „Euro 2016“ talentai: ką tikrai įsimylėsite?

Europos futbolo čempionate nemažai valstybių daug stato ant jaunosios savo kartos. „Euro 2016“ pirmenybėse aistruoliai išvys nemažai atsinaujinusių komandų, kuriose savo talentus atskleisti mėgins jaunieji futbolininkai.

S.Umtiti jau dabar siejamas su „Barcelona“ ir „Tottenham Hotspur“ klubais.<br>AP nuotr.
S.Umtiti jau dabar siejamas su „Barcelona“ ir „Tottenham Hotspur“ klubais.<br>AP nuotr.
D.Alli.<br>AP nuotr.
D.Alli.<br>AP nuotr.
S.Umtiti.<br>AP nuotr.
S.Umtiti.<br>AP nuotr.
L.Sane.<br>AP nuotr.
L.Sane.<br>AP nuotr.
R.Sanchesas (kairėje).<br>AP nuotr.
R.Sanchesas (kairėje).<br>AP nuotr.
R.Sanchesas.<br>AP nuotr.
R.Sanchesas.<br>AP nuotr.
L.Vazquezas.<br>AP nuotr.
L.Vazquezas.<br>AP nuotr.
M.Rashfordas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Rashfordas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 1:13 PM, atnaujinta May 21, 2017, 10:31 PM

Ispanijos rinktinės treneris Vicente del Bosque už komandos ribų paliko keletą veteranų, kad pasikviestų rinktinėje patirties neturinčią žvaigždutę Lucasą Vazquezą. Jaunųjų žaidėjų neatsisakė nei vokiečiai, nei anglai ar portugalai.

Vieni „Euro 2016“ pirmenybėse Prancūzijoje pasirodys tam, kad įgautų patirties, o kiti – muštų įvarčius, organizuotų žaidimą ar tvirtai stovėtų gynyboje.

Pristatome keletą daugiausia žadančių „Euro 2016“ jaunųjų žvaigždžių.

Leroy Sane (Vokietija)

20 metų atakuojantis saugas sugrįžo į rinktinę po praėjusių metų debiuto. L.Sane turėjo puikų sezoną su „Schalke“ komanda, kur demonstravo nuostabius kamuolio valdymo įgūdžius ir aikštės skaitymą. Klaidinančiais judesiais varžovus apžaidžiantis futbolininkas atskleidė žaidimo organizavimo įgūdžius. L.Sane į antraštes pateko pernai, kai įvarčiu į Madrido „Real“ vartus debiutavo Čempionų lygoje. Jis yra buvusios Senegalo žvaigždės Souleymano Sane sūnus. S.Sane turėjo nuostabią karjerą Vokietijoje, o jo žmona buvo olimpinė ritminės gimnastikos medalininkė Regina Weber.

Marcusas Rashfordas (Anglija)

Po neįtikėtinai staigaus šuolio iš „Manchester United“ jaunimo komandoje 18 metų futbolininkas įtvirtino save pirmojo puolėjo pozicijoje. Per 17 rungtynių jis įmušė 8 įvarčius. M.Rashfordas įvarčius mušė debiutuodamas ir „Premier“, ir Europos lygoje. Puolėjas pasižymėjo ir pirmosiose savo rungtynėse su Anglijos rinktine. Anglų treneris Roy Hodgsonas turėjo daug pasirinkimų atakoje, bet neatsispyrė pagundai pasikviesti žaibiškai kylančią žvaigždutę. Jis tapo penktuoju Anglijos rinktinės puolėju.

Renato Sanchesas (Portugalija)

18 metų saugas tapo jauniausiu Portugalijos futbolininku, sulaukusiu kvietimo į tokio rango turnyrą. R.Sanchesas jauniausiojo rekordą perėmė iš Cristiano Ronaldo. „Benfica“ jaunimo akademijos produktas į viršų užkopė šį sezoną ir galiausiai už 35 milijonus eurų išvyko į Miuncheno „Bayern“ klubą. „Bayern“ direktorius Karlas Heinzas Rummenigge'as sakė, kad R.Sanchesą sekė ilgą laiką. „Dinamiškas, techniškas ir labai talentingas saugas“ – taip jį vadino Vokietijos legenda.

Lucas Vazquezas (Ispanija)

Rinktinės naujokas L.Vazquezas nustebino, kai Ispanijos strategas įtraukė jį į sąrašą ir atsisakė veteranų Diego Costa ir Fernando Torreso. 24 metų puolėjas paliko įspūdį Madrido „Real“ komandoje, kai pakeitė įprastus starto žaidėjus, kuomet šie patyrė traumas. Greitas puolėjas pademonstravo šaltakraujiškumą, kai įmušė vieną iš 11 metrų baudinių ir prisidėjo prie Madrido „Real“ pergalės prieš Madrido „Atletico“ komandą Čempionų lygos finale.

Federico Bernardeschi (Italija)

22 metų futbolininkas turėjo rimtą sezoną „Fiorentina“ klube, o svarbius įvarčius jis mušė ir Europos lygoje. Atakų organizatorius gimė tame pačiame mieste, kaip legendinis italų vartininkas Gianluigi Buffonas. Pastarasis nuolat giria F.Bernardeschi ir vadina jį vienu ryškiausių Italijos futbolo talentų. F.Bernardeschi daug pagyrimų sulaukia ir už žaidimą krašte, nors įprastai yra naudojamas atakos priekyje priešais saugų grandį.

Samuelis Umtiti (Prancūzija)

Liono „Olympique“ vidurio gynėjas į komandą iš dalies pateko ir dėl Raphaelio Varane'o, kuris patyrė raumens traumą. 22 metų S.Umtiti gali žaisti ir kairiojo krašto gynėju, ir būtent jo universalumas padėjo iškovoti vietą griežtojo Didier Deschamps'o sąraše. S.Umtiti prasimušė į rinktinę ir nepaisant to, kad R.Varane'ui patyrus traumą, D.Deschamps'as kreipėsi į „Sevilla“ gynėją Adilą Rami. S.Umtiti jau dabar siejamas su „Tottenham Hotspur“, „Roma“ ir „Barcelona“ klubais.

Delle Alli (Anglija)

Geriausiu jaunuoju metų Anglijos futbolininku išrinktas D.Alli „Premier“ lygoje paliko ryškų pėdsaką. 20 metų futbolininkas su „Tottenham Hotspur“ komandoje įmušė 10 įvarčių ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų, nors į ekipą pateko iš trečiojo pagal pajėgumą diviziono „Dons“ klubo. D.Alli sezono finiše buvo priverstas ilsėtis, nes sulaukė nušalinimo trims mačams už smūgį varžovui. Laikomas vienu iš naujosios šauniosios Anglijos futbolo kartos vedlių atakuojantis saugas turėtų įnešti daug malonių vaizdų aikštėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.