Futbolo rinktinės treneris Rokas Garastas: „Italija eis toli“

Pirmojo Europos futbolo čempionato rato batalijas ir galimus favoritus įvardijo Lietuvos futbolo rintkinės trenerio asistentas Rokas Garastas. 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2016, 2:16 PM, atnaujinta May 21, 2017, 4:47 PM

„Per Europos čempionato pirmąjį turą ryškiausią įspūdį paliko Vokietija – regis, vokiečiai gali eiti labai toli šiame turnyre, – teigė garsaus krepšinio trenerio ir buvusio Lietuvos krepšinio federacijos prezidento Vlado Garasto anūkas R.Garastas. –  Vokietijos žaidimo amplitudė yra labai plati. Matau dideles jų galimybes rengiant atakas – atraminis saugas Toni Kroosas grįžta atgal, abu krašto gynėjai žaidžia priekyje, ir taip vokiečiai įgyja persvarą aikštės viduryje ir kraštuose. Jeigu varžovai nori uždengti vidurį, atsiranda erdvės kraštuose. Vokiečiai pradeda atakas labai agresyviais, pavydėtinai aštriais perdavimais, todėl vokiečių žaidime yra labai smagių akimirkų. Taktiškai stipri komanda puikiai panaudoja individualiai stiprius žaidėjus.

Analizuojant visas Europos pirmenybių tendencijas matyti, kad turnyre vyrauja gera gynyba. Visoms komandoms sunku rasti laisvų kelių atakose, todėl ir įvarčių nėra labai daug: rezultatai 1:0, 1:1, o didžiausia persvara – 2:0.

Jau Čempionų lygos varžybose tokie klubai kaip Madrido „Atletico“ ir „Real“ atskleidė geros gynybos svarbą. Iš klubų varžybų šios tendencijos persikėlė į Europos pirmenybes. Kiekviena komanda yra sustygavusi gynybą, žaidžia drausmingai – bet kuriai ekipai sunku įveikti tokias gynybines užkardas.

Puikiu geros gynybos pavyzdžiu tapo Italija, rungtynėse su Belgija išsidėsčiusi 3-5-2. Manau, kad visoms komandoms bus sunku pelnyti įvartį į italų vartus.

Be to, italai patys įmušė du įvarčius, ir ne bet kam, o belgams.

Nors man asmeniškai ir netikėta, dabar manau, jog italai irgi gali eiti toli čempionate.

Labai gerą įspūdį paliko ir kroatai. Jie irgi turi individualiai labai stiprių žaidėjų, be kurių laimėti Europos pirmenybėse sunku.

Taip, 2004 metais tai yra pavykę graikams, kurių drausminga gynyba tada dar buvo retenybė.

Šiais laikais reikia ir asmeniškai pajėgių žaidėjų – Lukos Modričiaus smūgis ir lėmė kroatų pergalę prieš turkus.

Daugiau tikėjausi iš Anglijos – mače su Rusija anglai gerai atrodė pirmajame kėlinyje, bet nuvylė per antrąjį. Anglija turi daug žaidėjų elito klubuose, bet kartu dar nesulipdė galingo žaidimo.

Įdėmiau sekiau ne tik anglus, bet ir slovakus – jie bus tarp mūsų varžovų pasaulio čempionato atrankoje. Slovakai irgi gerai gynėsi, tačiau rungtynėse su Velso rinktine praleido įvarčius dėl varžovų meistriškumo: Garethas Bale’as yra Garethas Bale’as.

Daugiau laukiau iš belgų. Neabejoju, kad jie tyliai svajoja net apie čempionų taurę, tačiau atsimušė į italų gynybos sieną. Nežinau, ar belgai neįvykdė trenerio taktinių sumanymų, ar tiesiog italų gynyba buvo per stipri.

Žvelgiant į asmeninius pasirodymus įstrigo Prancūzijos rinktinės žaidėjas Dimitri Payet, pelnęs lemiamą įvartį į rumunų vartus. Tai nebuvo taktinė kombinacija, tiesiog vienas žaidėjas priėmė gerą sprendimą ir jį tobulai įgyvendino.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.