Rusai jau inkščia: regi sąmokslą, kaip bus išmesta jų rinktinė

Teisėjauti Rusijos rinktinės rungtynėms trečiadienį B grupėje su Slovakija paskirtas slovėnas Damiras Skomina iškart paskatino rusus sukurti sąmokslo teoriją.

AFP nuotr.<br>Rusų sirgalius
AFP nuotr.<br>Rusų sirgalius
Rusai mano, kad slovėnas teisėjas D.Skomina gali sukčiauti.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Rusai mano, kad slovėnas teisėjas D.Skomina gali sukčiauti.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 15, 2016, 10:33 AM, atnaujinta May 21, 2017, 5:18 PM

FIFA arbitras rusas Sergejus Chusainovas portalui sportsdaily.ru pareiškė: „Iš Skominos gali laukti visko. Lieka tik tikėtis, kad jis parodys aukštas moralines savybes ir nesulūš nuo autoritetų spaudimo. Skominos darbo maniera man nepatinka. Jis pasiduoda išskaičiavimams. Pavyzdys. Žaidybinė situacija. Atrodytų, švilpk, ką matai. Ne, Skomina pradeda skaičiuoti, kieno naudai priimti sprendimą. Nors arbitras privalo būti aukščiau visko. Bet šiuolaikiniame futbole labai sunku išsaugoti neutralumą.“ 

„UEFA grasina pašalinti Rusijos rinktinę iš Europos čempionato dėl sirgalių elgesio. Ar Skomina nepadės išmesti Leonido Sluckio komandos? Nėra Rusijos – mažiau problemų čempionato organizatoriams“, – sąmokslo teoriją vysto sportsdaily.ru.

Tarptautinę teisėjo karjerą 2000-aisiais baigęs S.Chusainovas mintį palaiko: „Dabartinėje tarptautinėje situacijoje bet koks toks veiksmas bus sveikinamas. Ačiū, kad nors duoda pažaisti. Mače tarp Rusijos ir Slovakijos visko gali būti. Niekas neduos jokių garantijų. Vakaruose dar tebegalvoja, kad pas mus gatvėse vaikštinėja meškos, o per badmetį mes valgome savo vaikus.“ 

Vis dėlto ne tik minimi sąmokslai gali išmesti Rusiją iš „Euro 2016“. UEFA antradienį pranešė Rusijos futbolo federacijai, kad šios šalies rinktinė bus pašalinta iš Prancūzijoje vykstančio „Euro 2016“ turnyro, jeigu jų sirgaliai ir toliau kels neramumų.

Pranešama, kad rusai bus nedelsiant šalinami iš čempionato, jeigu per likusius rinktinės mačus dėl aistruolių kaltės kils panašių incidentų, kaip prieš ir po rungtynių su Anglija. Rusai taip pat nubausti 150 tūkst. eurų bauda. Toks UEFA sprendimas galios viso čempionato metu – ir tuo atveju, jei rusai peržengs B grupės barjerą ir žais atkrintamosiose.

Šiandien rusų ir slovakų mačą „švilpsiantis“ 39-erių D.Skomina priklauso FIFA teisėjų elitui. Šiemet gegužę slovėnas teisėjavo Čempionų lygos pusfinalio antrosioms rungtynėms Madride tarp „Real“ ir „Manchester City“.

Tuo tarpu S.Chusainovo, kuriam dabar 61-eri, biografijoje skandalas užgožia pasiekimus teisėjaujant. UEFA Drausmės komisija rusą 1999-aisiais beveik metams nušalino, kai šis su trimis savo pagalbininkais girti atskrido į Tel Avivą, kur turėjo teisėjauti UEFA taurės mačui tarp Haifos „Hapoel“ ir „Bruges“.

S.Chusainovas lindo glamonėti Izraelio policininkių, paskui oro uoste ėmė šokti ir dainuoti.

Rusijos arbitrų brigadą tose rungtynėse skubiai pakeitė rumunai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.