Vokietijos rinktinę į priekį veda ir naujosios technologijos

Po Europos futbolo čempionato

Vokiečiai noriai naudojasi išmaniosiomis technologijomis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vokiečiai noriai naudojasi išmaniosiomis technologijomis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Elta ir lrytas.lt inf.

Jun 16, 2016, 1:05 PM, atnaujinta May 21, 2017, 2:28 PM

Kai prieš rungtynes ir pertraukos metu Vokietijos futbolo rinktinės žaidėjai atsidaro rūbinės spintelės duris, ten jų laukia „iPad“ planšetė, kurioje pateikta visa įmanoma informacija apie varžovų gynybos ir puolimo taktines schemas, ir trenerių štabo paruoštas rungtynių planas.

Šią informaciją, remdamasi ankstesnėmis varžovų rungtynėmis bei įvykiais pirmajame kėlinyje, surenka, susistemina ir išvadas pateikia Vokietijos programinės įrangos milžinės SAP specialiai šalies nacionalinei futbolo rinktinei sukurta programa „SAP Challenger Insights“, veikianti SAP HANA platformoje. Pastaroji geba ypatingai dideliu greičiu apdoroti milžiniškus duomenų kiekius ir pateikti išvadas realiu laiku.

Tai leidžia Vokietijos rinktinės treneriams ne tik paruošti rungtynių planą, bet ir itin greitai jį pakeisti, jei, pavyzdžiui, pasikeičia varžovų sudėtis arba pirmajame rungtynių kėlinyje jų treneriai sugeba pateikti netikėtumų.

„Kartu su SAP mes kuriame rungtynių planus išnaudodami svarbius duomenis ir informaciją realiu laiku. Tai ekipai suteikia pranašumą“, – sakė Vokietijos futbolo rinktinės vadovas, buvęs rinktinės puolėjas, Oliveris Byrhofas (Oliver Bierhoff).

Naujausios technologijos pravers vokiečiams ir atkrintamosiose čempionato varžybose, jei rungtynės baigtųsi lygiosiomis ir komandoms tektų mušti 11 metrų baudinių serijas. SAP HANA programa Vokietijos rinktinės vartininkams bei jų treneriams realiu laiku pateikia informaciją apie tai, kaip baudinius muša visi Europos čempionate dalyvaujantys futbolininkai: kaip jie įsibėgėja, į kokį vartų kampą muša dažniausiai bei pateikia tokių smūgių vaizdo įrašus.

Tai, ką gali naujosios SAP technologijos Vokietijos futbolininkai pamatė 2014 metais Brazilijoje, kai komanda tapo pasaulio futbolo čempionais. Po to, kai 2013 metais buvo pasirašyta Vokietijos futbolo asociacijos (DFB) ir SAP partnerystės sutartis, programinės įrangos milžinė per itin trumpą laiką sukūrė programą, kuri komandai ne tik pateikia visą svarbiausią informaciją apie varžovus, bet ir daro tai kur kas greičiau nei anksčiau naudotos technologijos bei padeda keistis svarbia informacija ir bendrauti tarpusavyje.

SAP „Match Insights“ programa, kuri 2014 metais padėjo vokiečiams laimėti pasaulio čempionatą, vėliau tapo „SAP Sports One“ – pirmuoju pasaulyje debesų kompiuterijos sprendimu sportui, skirtu treneriams, žaidėjams ir skautams.

„Skaitmenizacija, kuri keičia visą pasaulio ekonomiką ir visuomenę, žengia ir į sporto arenas. SAP ir Vokietijos futbolo asociacijos bendradarbiavimas gali kilstelėti futbolą į naują kokybinį lygmenį. Naujosios SAP funkcijos, leidžiančios analizuoti varžovų žaidimą, į trenerių ir žaidėjų rankas realiu laiku atiduoda visą svarbiausiems sprendimams priimti reikalingą informaciją“, – sakė SAP vykdomosios valdybos narys Berntas Leukertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.