Kurių klubų futbolininkų yra daugiausia „Euro 2016“? Nustebsite

Europos pirmenybėse Prancūzijoje daugiausiai savo atstovų turi „Liverpool“ (Anglija) ir Turino „Juventus“ (Italija) klubai – po 12.

Dvylika „Liveropool“ futbolininkų dalyvauja Europos čempionate.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Dvylika „Liveropool“ futbolininkų dalyvauja Europos čempionate.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
„Juventus“ turi 12 atstovų žemyno pirmenybėse.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
„Juventus“ turi 12 atstovų žemyno pirmenybėse.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 23, 2016, 9:57 PM, atnaujinta May 20, 2017, 7:41 PM

Penki „Liverpool“ futbolininkai žaidžia Anglijos rinktinėje, trys – Belgijos, du – Velso, po vieną – Vokietijos ir Slovakijos.

Šeši „Juventus“ futbolininkai vilki Italijos rinktinės aprangą, du – Prancūzijos, po vieną – Vokietijos, Ispanijos, Šveicarijos ir Kroatijos.

Tuo tarpu Čempionų lygos nugalėtojas Madrido „Real“ (Ispanija) į nacionalines komandas pasiuntė tik aštuonis savo narius – mažiau nei dar šeši klubai.

11 žaidėjų į įvairias rinktines deleguoja „Tottenham Hotspur“ (Anglija), 10 – „Manchester United“ (Anglija), po 9 – Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), „Barcelona“ (Ispanija), Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija) ir Donecko „Šachtar“ (Ukraina).

Kaip ir iš „Real“, po 8 futbolininkus rinktinėse žaidžia iš Londono „Arsenal“ (Anglija), „Basel“ (Šveicarija), „Roma“ (Italija) ir Maskvos CSKA (Rusija).

Skaičiuojant pagal nacionalinius čempionatus, Anglijos „Premier“ lyga žemyno pirmenybėse turi 145 atstovus, Vokietijos bundeslyga – 73, Italijos „Serie A“ – 70, Turkijos pirmenybės – 43, Ispanijos – 38, Rusijos – 31, Ukrainos ir Prancūzijos čempionatai – po 22.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.