Britų pasitraukimas iš ES – kilpa ant kaklo „Premier“ lygai?

Penktadienį Didžioji Britanija nubudo pasikeitusi. Referendume balsavę piliečiai nutarė pasitraukti iš Europos Sąjungos.

Praėjusį sezoną „Premier“ lygoje triumfavo „Leicester“ futbolininkai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Praėjusį sezoną „Premier“ lygoje triumfavo „Leicester“ futbolininkai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

eurofootball.lt

2016-06-24 14:45, atnaujinta 2017-05-20 18:15

Kaip šis sprendimas įtakos „Premier“ lygos klubus ir apskritai vietos futbolą kol kas galima tik spėlioti, bet komandos prognozuoja, kad jų aukso laikai – jau praeityje.

Prieš „Brexit“ referendumą visi aukščiausio Anglijos diviziono klubai vieningai išreiškė norą likti Europos Sąjungoje.

O dabar, priėmus drastišką sprendimą, dėl krentančio svaro sterlingų kurso turėtų gerokai pabrangti perkami užsienio futbolininkai – ketvirtadaliu ar dar daugiau.

Rankomis turėtų trinti grandai, kurių šalys toliau priklausys Sąjungai – Madrido „Real“ ar Miuncheno „Bayern“, kurie garsiausius futbolininkus galės įsigyti palankesnėmis kainomis. Ypač – iš D.Britanijos.

Taip pat dėl nuvertėjusios vietinės valiutos žaidėjai reikalaus gerokai kilstelėti dabartines algas. Savo pyrago dalies norės ir atvykstantys naujokai. „Premier“ lygos klubams gali sunku įtilpti į UEFA „sąžiningo žaidimo“ taisykles.

Dėl kritusios Anglijos klubų vertės labiausiai rankas trins užsienio investuotojai, kurie svajoja nusipirkti prestižinę komandą, tačiau neturėjo pakankamai lėšų.

Gali atsirasti apribojimų žaidėjams iš užsienio – dabar futbolininkai iš Europos Sąjungos šalių dėl „alisvo judėjimo“ taisyklių gali be kliūčių atstovauti „Premier“ lygos klubams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.