Kroatai prieš aštuntfinalį: „Nepyk, Cristiano, važiuosi namo!“

Dvi poilsio dienos praėjo ir Europos futbolo čempionate prasideda svarbiausios kovos, kuriose komandos nebeturi teisės klysti. O ryžto netrūksta ne tik futbolininkams, bet ir žiniasklaidai, prieš aštuntfinalio rungtynes raginančiai saviškius siekti dar didesnio tikslo. Šeštadienį tą padaryti bandys trys komandų poros: Lenkija – Šveicarija, Velsas – Šiaurės Airija ir Portugalija – Kroatija.

Europos čempionato aštuntfinalyje Cristiano Ronaldo ir portugalų laukia kroatai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Europos čempionato aštuntfinalyje Cristiano Ronaldo ir portugalų laukia kroatai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jun 25, 2016, 1:18 PM, atnaujinta May 20, 2017, 4:52 PM

„Tikslas – ketvirtfinalis“, – šeštadienio numeryje tvirtino Lenkijos sporto dienraštis „Przeglad Sportowy“, viršelyje išspausdinęs piešinį, kuriame stilizuota Šveicarijos vėliava (baltas kryžius raudoname fone) pavaizduota kaip Lenkijos futbolininkų taikinys.

„Duokite mums daugiau“, – reikalavo kitas lenkų sporto dienraštis „Sport“. „Trejos Lenkijos rinktinės rungtynės Europos čempionate mus nudžiugino. Patekimas į kitą etapą – su dviem pergalėmis ir vieneriomis lygiosiomis, nepraleidus nė vieno įvarčio – jau yra geriausias rezultatas per Senojo žemyno pirmenybių istoriją. Minimalus planas įvykdytas, bet visi pabrėžia, kad Adamo Nawalkos komanda gali daugiau. Nebijome prieš šios dienos rungtynes su šveicarais garsiai ištarti: duokite mums daugiau! Nes iš tiesų, jūs tai galite!“, – trumpame komentare pirmajame puslapyje futbolininkus ragino „Sport“.

Šveicarai nelaiko savęs rungtynių favoritais, bet be kovos tikrai nepasiduos. „Rungtynės su Lenkija. Šveicarija parengė ginklų varžovams“, – įspėjo dienraštis „Le Matin“. „Tribune de Geneve“ manymu, svarbiausias ginklas turėtų būti vartininkas: „Yannas Sommeris, mūsų sėkmės raktas per rungtynes su lenkais“.

Velso ir Šiaurės Airijos komandos yra Europos pirmenybių debiutantės, o vienai jų bus lemta jau pirmuoju bandymu patekti į ketvirtfinalį.

Apie lemtingą dieną kalbėjo abiejų šalių žiniasklaida. „Lemtinga diena. Velsas pasiruošęs titanų mūšiui su Š.Airija“, – pirmajame puslapyje trimitavo Velso dienraštis „Echo“. „Lemtinga diena Europos čempionate. Šiaurės Airija pergale prieš Velsą gali sukurti istoriją“, – kitoje Airijos jūros pusėje atsiliepė Šiaurės Airijos dienraštis „Belfast Telegraph“.

„Petis į petį ant istorijos slenksčio“, – sporto skyriaus antraštėje rašė „Belfast Telegraph“, išspausdinęs pečius surėmusių Šiaurės Airijos futbolininkų nuotrauką.

„Bale‘as: „Sirgaliai gali mus pakelti į šlovę“, – pirmajame puslapyje ryškiausią savo komandos žvaigždę Garethą Bale‘ą citavo Velso dienraštis „Western Mail“.

Portugalijos žiniasklaida prieš čempionatą skleidė didelį pasitikėjimą savo komanda. Tačiau šiuo metu įsitikinimo, kad pavyks nugalėti Kroatijos rinktinę, nėra. „Norime daugiau?“, – keistą klausimą uždavė sporto dienraštis „Record“.

Kitas sporto dienraštis „A Bola“ po trijų įvarčių, kuriuos portugalai įmušė per praėjusias rungtynes, buvo nusiteikęs ryžtingiau: „Žvėrys išlaisvinti“. „Kad įveiktų Kroatiją, Portugalijai reikia gero Ronaldo“, – paantraštėje pridėjo „A Bola“. „Nani atskleidė CR7 pažadą įmušti įvarčius“, – pirmajame puslapyje pranešė dienraštis „Correio de Manha“.

Gana keista, bet futbolu kvėpuojančioje Portugalijoje svarbaus mūšio dieną nemažai nacionalinių dienraščių pirmajame puslapyje apie futbolą nė neužsiminė. Visą jų dėmesį pasiglemžė Didžiosios Britanijos referendumas dėl išstojimo iš Europos Sąjungos.

Kroatijos žiniasklaidai šeštadienį svarbiausia buvo parodyti, jog tiki komanda. „Širdimi į pergalę“, – didelėmis raidėmis viršelyje parašė dienraštis „Slobodna Dalmacija“. „Su skydu arba ant jo“, – spartiečių palinkėjimu į kovą futbolininkus palydėjo „Novi list“. „Nugalėtojai! Jie grąžino Kroatijai optimizmą“, – už jau nuveiktą darbą rinktinei padėkojo dienraštis „Večernji list“. O sporto dienraštis „Sportske novosti“ drąsiai pareiškė: „Nepyk, Cristiano, važiuosi namo!“ Šalis, kurių komandos nežaidžia, šeštadienį labiausiai domina Kroatijos ir Portugalijos futbolininkų dvikova. Ypač – dviejų Madrido „Real“ klubo žvaigždžių kroato Lukos Modričiaus ir portugalo C.Ronaldo akistata.

Jų nuotraukos atsidūrė ne vieno leidinio pirmajame puslapyje. „Cristiano prieš Modričių“, – viršelyje paprastai parašė Madrido sporto dienraštis „As“. „Ronaldo. Didžiausias iššūkis“, – teigė Paryžiaus sporto dienraštis „L‘Equipe“, kurio viršelyje išspausdintas didesnis C.Ronaldo ir mažesnis L.Modričiaus atvaizdas. Tačiau nuotraukoje C.Ronaldo yra vienintelis portugalas, o už L.Modričiaus nugaros matosi jo komandos draugai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?