Anglija šokiruota: tris liūtus nužudė mailius, arba 6 naujienos

Europos futbolo čempionatas Prancūzijoje jau vadinamas ne pilkuoju, bet nenuspėjamu: pirmadienį pirmenybių aštuntfinalyje sulaukta tokios sensacijos, kurią tikrai mažai kas prognozavo – į „Euro 2016“ prasimušusios mažosios Islandijos salos futbolininkai sudrebino Europą savo žygiu į elito klubą.

Spaudos apžvalga
Spaudos apžvalga
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2016, 7:50 AM, atnaujinta May 20, 2017, 11:25 AM

Nicoje žaidę islandai skėlė vieną garsiausių antausių pastarųjų čempionatų istorijoje: jie privertė vykti namo Anglijos futbolininkus, įveikę juos 2:1.

„Žiauriausias Anglijos pralaimėjimas per visą šios šalies istoriją. Yra žodis „Anglija“, bet, po velnių, mes galvojame apie Islandiją“, – po pirmadienio pralaimėjimo „Metro“ portalui pareiškė garsusis Gary Linekeris.

„Tai dabar pasakykite, kur tokios matematikos logika: 47 milijonai eurų yra gerokai daugiau už 477 milijonus? Ta mažytė futbolo suma – tai visų islandų, kurie žaidžia čempionate Prancūzijoje, suma, o ta didžioji – namo skrendančių anglų. Kur logika?“ – klausia „Mirror“.

„Islandiškas mailius privertė paklusti tris liūtus. Ar tai ne gėda? Ar tai ne gėdingas nužudymas?“ – klausia tas pats „Mirror“, tačiau pažymi ir dar vieną akcentą.

Portalas tikina, kad Anglija antradienį sužinojo net šešis naujus dalykus. Reikėjo tik sužaisti vieną mačą, kad visa Anglija sužinotų: 1. R.Hodgsono eros pabaiga labai greita; 2. Didžioji dalis Anglijos žaidėjų yra pervertinti; 3. Tolimas kamuolio įmetimas iš  užribio yra labai gerai; 4. Islandijos nuotykiai tęsiasi; 5. Keisti rezultatai galimi; 6. „Brexit“ juokeliai jau yra seniena.

Po pralaimėjimo Islandijos rinktinei Europos čempionato aštuntfinalyje Anglijos rinktinės trenerio postą paliko Roy Hodgsonas. 68-erių strategas paskelbė atsistatydinantis iš savo pareigų.

„Žmogus, kuris gauna per metus 3,5 mln. svarų sterlingų, negali susidoroti su kažkokia Islandija“, – rašo „The Guardian“.

Anglų spauda jau spėlioja, kas galėtų perimti jo vairą, tačiau vis dar yra ištikta šoko – lengviausiai prognozuojamas aštuntfinalis tapo anglams tikra tragedija.

R.Hodgsonas rinktinės treneriu dirbo ketverius metus, šiame poste pakeitęs Fabio Capello. Per šį laikotarpį jis vadovavo anglams viename pasaulio ir dvejuose Europos čempionatuose, tačiau per vienuolika mačų finaliniuose etapuose jis iškovojo vos tris pergales. Aukščiausias jo laimėjimas – ketvirtfinalis praėjusiose Europos pirmenybėse.

Nors į Europos čempionatą anglai pateko laimėję visas dešimt atrankos ciklo rungtynių, Europos čempionate jie iškovojo vos vieną pergalę grupėje prieš Velsą, dar du kartus sužaidė lygiosiomis, o iš pirmenybių  pasitraukė jau aštuntfinalyje sensacingai nusileidę Islandijos rinktinei.

„Anglija ir vėl sudrebino Europą, – rašo „The Time“. – Teoriškai anglai turėjo gerai žaisti prieš stipresnes komandas, bet realybė kitokia – juos įveikė silpnesnė.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.