Tomas Danilevičius – apie 11 metrų baudinius „Euro 2016“

Europos pirmenybių ketvirtfinaliui įpusėjus, siūlome rezultatyviausio visų laikų Lietuvos rinktinės futbolininko Tomo Danilevičiaus mintis apie „Euro 2016“ puolėjus, 11 metrų baudinius ir gražiausius įvarčius turnyre.

Tomas Danilevičius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tomas Danilevičius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lenkijos rinktinė praėjo aštuntfinalį po 11 metrų baudinių serijos, bet ketvirtfinalyje nusileido Portugalijai.<br>AP nuotr.
Lenkijos rinktinė praėjo aštuntfinalį po 11 metrų baudinių serijos, bet ketvirtfinalyje nusileido Portugalijai.<br>AP nuotr.
Šveicaro Xh.Shaqiri įvartis – turbūt gražiausias čempionate.<br>AP nuotr.
Šveicaro Xh.Shaqiri įvartis – turbūt gražiausias čempionate.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2016-07-02 05:00, atnaujinta 2017-05-20 02:43

„Europos futbolo pirmenybėse Prancūzijoje kol kas itin ryškių puolėjų nematau, – teigė buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas. – Žinoma, yra nemažai gerų žaidėjų, bet vienintelio nėra.

Nuvilia Cristiano Ronaldo. Daugiau iš jo tikėjausi, nes jis – išskirtinė žvaigždė. Galbūt C.Ronaldo nėra atsigavęs po traumos, kurią gydėsi prieš Čempionų lygos finalą. Galbūt po ilgo Madrido „Real“ sezono jaučia nuovargį.

Kol kas Portugalijai jo pagalbos trūksta. Ir ketvirtfinalyje su Lenkija padarė elementarių klaidų, kokių tokio lygio puolėjas nedaro.

Roberto Lewandowskio žaidimas klube ir Europos pirmenybėse irgi labai skyrėsi. Jo įvartis ketvirtfinalyje tapo pirmas ir paskutinis, nes Lenkija iškrito.

Labai įdomios bus rungtynės šeštadienį tarp Italijos ir Vokietijos. Grazianno Pele jau pelnė du įvarčius Italijos rinktinei, bet šios komandos visos grandys taip sustyguotos, kad ir šis puolėjas ne tik atakuoja, bet ir ginasi.

Visa Italijos rinktinė maloniai stebina – atrodo labai solidžiai.

Aišku, ir Vokietijos rinktinė galinga. Nors jos puolėjai Thomas Mulleris ir Mario Gomezas nėra įspūdingi, saugai Mesutas Özilis ir Toni Kroosas kuria atakas, kitose pozicijose vokiečiai irgi neturi spragų.

Prancūzijos rinktinė iškopė iš silpnesnės grupės, bet tai padarė neįtikinamai. Tarpusavio rungtynėse šveicarai man padarė geresnį įspūdį nei prancūzai. Aišku, namų sienos padeda, bet dabar negaliu sakyti, kad Prancūzija yra ta komanda, kuri galėtų laimėti čempionatą.

Po islandų pergalės prieš anglus sekmadienio ketvirtfinalio su prancūzais baigtis man nėra jau tokia aiški.

Kai ketvirtfinalyje anglai pirmieji pelnė įvartį, visi namie pamanėme, kad dabar jau įmuš kokius šešis.

Bet islandai kuria naują istoriją Europoje. Jie galėtų būti pavyzdys ir Lietuvos futbolui.

Šiame čempionate jau buvo 11 m baudinių serijų ir jų turbūt dar bus. Atrodo, kad į aštuonių metrų pločio vartus pataikyti paprasta, bet klysta ir aukščiausio lygio žaidėjai – reikia suprasti, kad po 120 minučių kovos jie jaučia fizinį nuovargį, o dar prisideda ir psichologinis, kai ant kortos pastatyta svarbių rungtynių baigtis.

Komandos analizuoja 11 m baudinius mušančius žaidėjus, vartininkai juos gerai pažįsta.

Todėl futbolininkai dažnai pasirenka neįprastą sau smūgį. Arba labai pasitiki savimi, sakydami: dešimt kartų mušiu į tą patį kampą ir visus įmušiu.

Vieni mėgsta pasirinkti vartų kampą ir jau prieš smūgį žino, kad taikys būtent ten. Kiti pasirenka smūgio kryptį stebėdami vartininko judesius. Visaip būna.

Iki šiol čempionate man labiausiai įstrigo du įvarčiai – šveicaro Xherdano Shaqiri smūgis per save ketvirtfinalyje su Lenkija, taip pat pirmosiose prancūzų rungtynėse Dimitri Payet įvartis į rumunų vartus.

Bet tikiuosi, kad gražių įvarčių dar bus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance