Paslaptis išdavęs rusas: „Už pergalę prieš „Žalgirį“ – 300 eurų“

„Visiems jauniems Rusijos rinktinės žaidėjams siūlyčiau važiuoti žaisti į buvusias posovietines šalis – Lietuvą, Armėniją, Estiją ar Latviją. Į ten geriau siųsti žaidėjus net ir tuomet, jei mokės futbolininkams po 500 eurų. Iš tokios Lietuvos kur kas lengviau išvykti kad ir į Prancūziją, nei tai padaryti iš Rusijos“, – Rusijos laikraščiui „Sport-express“ interviu kalbėjo su Klaipėdos „Atlantu“ sutartį turintis, tačiau Prancūzijos komandoms skolinamas rusų futbolininkas 21-erių Andrejus Paniukovas.

A.Paniukovas.<br>V.Knyzelio/LFF nuotr.
A.Paniukovas.<br>V.Knyzelio/LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2016, 1:22 PM, atnaujinta May 20, 2017, 12:11 AM

Klaipėdos „Atlanto“ futbolo klubas ir Rusijos jaunimo rinktinės puolėjas A.Paniukovas prieš kelias savaites pratęsė sutartį, kuri galios iki 2018 metų pabaigos.

Lietuvoje praėjusiais metais „Atlante“ žaidęs ir per 20 susitikimų pelnęs 20 įvarčių A.Paniukovas pretendavo į rezultatyviausio Lietuvos futbolo A lygos žaidėjo titulą. Tačiau sezono nebaigė sulaukęs kvietimo atstovauti Prancūzijos 2-osios lygos („Ligue 2“) čempionate kovojančiam „Ajaccio“ klubui.

Pasibaigus prancūzų čempionatui „Atlanto“ puolėju susidomėjo kiek geriau „Ligue 2“ žaidęs Nimo „Olympique“ klubas – jis kitam sezonui paskolintas Mino ekipai.

„Lietuva yra Europoje, todėl lengviau prasimušti toliau. Ir todėl, kad Lietuvoje duoda žaisti“, – į klausimą, kodėl Lietuva yra kur kas geresnė šalis futbolininko karjerai nei jo gimtoji Rusija, atsakė sportininkas.

„Galiu pateikti tokį pavyzdį, – toliau aiškino Rusijos visuomenei Prancūzijoje dabar kovojantis A.Paniukovas. – Jei, sakysime, mūsų jaunų žaidėjų čempionate yra 100 futbolininkų, tai Rusijoje per vieną turą žais tik kokie 5, o Prancūzijoje – 60. Užsienyje kur kas pigiau išugdyti savo futbolininką nei imti legionierių. O Rusijoje pigiau mokėti užsieniečiui, nei ugdyti savas žvaigždes. Todėl sakau mūsų jaunimui – važiuokite, bandykite prasimušti. Kad ir per Lietuvą, kaip man tai pasisekė. Geriau Prancūzijoje žaisti antroje lygoje, nei Rusijoje trintis ant suolo pagrindinėje komandos sudėtyje ar šiaip jaunimo komandoje. Pasižiūrėkite – aš jau 20 metų žaidžiau pagrindinėje sudėtyje Lietuvos čempionate.“

A.Paniukovas papasakojo, kad „Ajaccio“ klube uždirbdavo 6500 eurų per mėnesį ir jam užtenka pinigų: „Man geriau gauti 6,5 tūkst. eurų nei milijoną rublių.“

Priminus, kad Maskvos „Dinamo“ ekipoje jis per mėnesį gaudavo 22,5 tūkst. JAV dolerių, Klaipėdos ekipos žaidėjas papasakojo ir apie „Atlanto“ algas.

„Aš gaudavau 1200 eurų. Premijos? Už pergalę – 100 eurų, o pergalę prieš Vilniaus „Žalgirį“ – 300 eurų. Bet apie Lietuvą prisiminimai tik geriausi. Vertėtų pabandyti visiems žaidėjams – rekomenduoju ją“, – aiškino Rusijos futbolininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.