Lietuvos futbolo rinktinės saugas penktą dieną kovoja su mirtimi

Į Lietuvos nacionalinę futbolo rinktinę pirmą kartą šiemet pakviestas Klaipėdos „Atlanto“ komandos žaidėjas Dovydas Norvilas išgyveno geriausią etapą per savo karjerą. Tačiau prabėgus vos keliems mėnesiams futbolininką užklupo meningoencefelitas – liga, kuri jau penktą dieną „Atlanto“ saugą pasiuntė į komą.

D.Norvilas<br>AFP nuotr.
D.Norvilas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir futbolas.lt inf.

Jul 4, 2016, 7:25 PM, atnaujinta May 19, 2017, 10:04 PM

Birželio 25-ąją – kitą dieną po Lietuvos futbolo A lygos dvikovos su Marijampolės „Sūduva“, kuri baigėsi 3:3, D.Norvilas pajuto stiprius galvos skausmus.

„Atlanto“ futbolo klubas informavo, kad D.Norvilo virusinė liga komplikavosi. Medikai dėjo ir deda visas pastangas gydydami futbolininką, tačiau būklė tebėra sunki. Vilčių, kad viskas bus gerai, teikia tai, jog pastarosiomis dienomis futbolininko sveikata stabilizavosi ir yra sveikatos gerėjimo požymių.

Meningitas – skubios medicininės pagalbos reikalaujanti būklė. Įtariant meningitą, privaloma pacientą paguldyti į ligoninę. Ligonį tiria ir gydo neurologas, infektologas bei gydytojas reanimatologas, jei būklė labai sunki. Ištyrus smegenų skystį, parenkamas specifinis gydymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.