Baltarusiją krečia sutartų mačų skandalai – kalti lietuviai?

Baltarusiją sukrėtė dar vienas galimai sutartų rungtynių skandalas – specialios pajėgos liepos 2 dieną jėga suėmė kelis vienos šios šalies futbolo čempionato komandos žaidėjus, juos tardė ir vis dar bando įrodyti, kad futbolininkai už sutartą dvikovą gavo pinigų iš lietuvio.

Serhejus Bulyniokas<br>news21.by
Serhejus Bulyniokas<br>news21.by
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2016, 8:39 PM, atnaujinta May 19, 2017, 6:30 PM

Pirmosios lygos pirmenybėse kovojančios Ašmenos „Ošmiany“ komandos žaidėjas Serhejus Bulyniokas tikino, kad saugumo tarnybos persistengė dėl jėgos panaudojimo, jį sužalojo ir parašė į Prokuratūrą pareiškimą.

„Mes liepos 2 dieną Ašmenoje žaidėme rungtynes su Minsko „Luč“ klubu. Pasibaigus rungtynėms su manimi į automobilį sėdo dar keturi žaidėjai. Tačiau vos išvykus iš miestelio, automobiliui kelią užkirto dvi mašinos – iš priekio ir užpakalio. Kaukėti vyrai ištraukė mus iš mašinos. Jei bendraklubius tik suguldė ant asfalto, tai mane sumušė ir tik tuomet liepė gultis“, – aiškino „Ošmiany“ komandos žaidėjas S.Bulyniokas.

Jis tikino, kad kaukėti vyrai šaukė – „jūs žinote už ką sulaikyti?“. Nors futbolininkas ir kiti jo kolegos negalėjo pasakyti, kas juos sulaikė ir kodėl tai įvyko, vyrai juodais drabužiais paaiškino – jie sekė „Ošmiany“ ir „Luč“ ekipų žaidėjus ir aiškino, kad dieną prieš dvikovą abiejų ekipų atstovai viename iš Ašmenos miestelio parkų susitiko su neįvardintu lietuviu, kuris sumokėjo tam tikrą sumą pinigų – klubai privalėjo sužaisti taip, kaip norėjo lietuvis.

„Jūs tik ką sužaidėte sutartas rungtynes“, – šaukė galimi specialiųjų tarnybų pareigūnai, tuoj pat pradėję filmuoti ant žemės paguldytus futbolininkus.

Sumuštas S.Bulyniokas teigė, kad tuomet bijojo dėl savo gyvybės ir kalbėjo į vaizdo kamerą viską, ko tik reikalavo kaukėti vyrai.

„Jie paklausė, ar aš buvau parke. Bijojau, kad mane muš ir užmuš, tai sakiau, kad buvau, tik nemuškite. Sakiau viską, ko tik jiems reikėjo. Net ir tai, kad pažįstų kažkokį lietuvį, kurio nežinau“, – portalui charter97 aiškino Baltarusijos futbolininkas.

Kai juos susodino į mašinas ir atvežė į Minsko kovos su organizuotu nusikalstamumu pastatą, visi žaidėjai atsisakė prieš tai duotų parodymų.

„Kai prasidėjo tardymas Minske pasakiau, kad buvau šoko būsenoje, jokių sutartų rungtynių nėra, o aš nebuvau jokiame parke. Ir lietuvio, kuris dalina pinigus už tam tikrus rezultatus – nežinau“, – pasakojo S.Bulyniokas, kuris po suėmimo vis dėlto buvo nuvežtas į ligoninę, kur jam buvo diagnozuotas žandikaulio paslinkimas ir vieno iš žandikaulio kauliukų lūžis.

Policijos pareigūnai tikina, kad žaidėjai dieną prieš sutarė su Lietuvos piliečiu dėl būsimo rezultato. „Ošmiany“, kuris čempionate buvo paskutinėje vietoje, sužaidė lygiosiomis 3:3 su trečią vietą pirmenybėse užimančiu „Luč“. Ašmenos miesto klubas dukart pirmavo dviejų įvarčių skirtumu – 2:0, 3:1, bet persvaros neišlaikė.

S.Bulyniokas rungtynėse pasirodė 90-ąją minutę, kai rezultatas buvo 3:3 ir nieko doro aikštėje nenuveikė – vos klis kartus prisilietė prie kamuolio.

Praėjusio mėnesio pradžioje Baltarusijoje buvo sulaikytas šios šalies futbolo federacijos teisėjavimo ir inspekcijos skyriaus vadovas Andrejus Žukovas. Jis įtarimas ėmęs kyšį – ir vėl kalbama apie lietuvišką pėdsaką. Neva, kažkokie lietuviai duodavo pinigų A.Žukovui už tai, kad vienam ar kitam mačui būtų skirtas „reikalingas“ teisėjas.

Be to, birželio 8-ąją buvo dėl galimų sutartų rungtynių buvo suimti buvęs Baltarusijos futbolo rinktinės žaidėjas Nikolajus Ryndiukas ir futbolo teisėjas Andrejus Soroka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.