Garsusis Lionelis Messi nesitikėjo – jis siunčiamas už grotų

BBC praneša, kad bene garsiausias pasaulio futbolininkas penkis kartus geriausiu metų žaidėju rinktas Lionelis Messi nuteistas 21 mėnesio laisvės atėmimo bausme. Argentinos rinktinės ir „Barcelona“ klubo žvaigždė nuteistas už mokesčių slėpimą – jam inkriminuota paslėpus ir į Ispanijos iždą nesumokėjus 4,1 mln. eurų mokesčių. „Elperiodico.es“ skelbia, kad nuteistas ir L.Messi tėvas Jorge Horacio Messi. Prokurorai prašė L.Messi nuteisti 22 mėnesiams kalėjimo. Vis dėlto prieš nuosprendžio paskelbimą nei pats L.Messi, nei aplinka nesitikėjo, kad jis bus siunčiamas už grotų – mat jis savanoriškai sumokėjo mokesčius ir gailėjosi, kad nežinojo visų mokesčių vengimo aplinkybių.

Lionelis Messi.
Lionelis Messi.
Futbolininkas L.Messi nuteistas laisvės atėmimo bausme.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Futbolininkas L.Messi nuteistas laisvės atėmimo bausme.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 6, 2016, 1:52 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:20 PM

Teismas pripažino, kad garsus žaidėjas kaltas dėl trijų jam inkriminuojamų punktų. L.Messi turės 21 mėnesį praleisti kalėjime, nes pagal Ispanijos įstatymus į kolonijas siunčiami nusikaltę piliečiai, kuriems teismas skyrė ne mažiau kaip dvejus metus.

Tiesa, neoficialiai tikinama, kad L.Messi galiausiai atsipirks lygtine nuobauda ir futbolininko aprangos į kalėjimo rūbus nekeis.

Teismas skyrė dar papildomas pinigines baudas – L.Messi turės sumokėti 2 mln., o jo tėvas – 1,5 mln. eurų.

L.Messi teismuose neigė žinojęs apie mokesčių situaciją, kuri virto sukčiavimo skandalu. L.Messi sakė, kad pasitikėjo savo tėvu ir patarėjais, kurie ir buvo atsakingi už argentiniečio finansus.

„Nieko nežinojau. Man rūpėjo tik futbolas“, – paskutinį kartą liudydamas teisme sakė 28 metų puolėjas.

„Aš pasirašiau viską, ką jis sakė pasirašyti, nes pasitikėjau tėvu. Aš pasitikėjau savo tėvu, ir teisininkai sakė, kad galiu tai daryti (pasirašyti dokumentus. – Red.)“, – tvirtino L.Messi.

Jis pabrėžė, kad net neįtarė, jog dalis įplaukų ateina per kompanijas, kurtas tokiose šalyse kaip Urugvajus, Šveicarija ar Belizas.

Visa tai buvo padaryta tam, kad būtų galima išvengti mokesčių naštos Ispanijoje. „Žinojau tik tai, kad pasirašėme sutartis su skirtingais rėmėjais, kurie man mokėjo už reklamą, nuotraukas ir panašius dalykus. Nežinojau, kaip pinigai ateina ar kur keliauja“, – sakė L.Messi.

Prieš teismą kalbėjo ir L.Messi tėvas Joge Horacio. Šis pabrėžė, kad sūnus nežinojo apie sutarčių detales ar struktūras kitose šalyse.

„Nemaniau, kad būtina jį informuoti apie viską“, – kalbėjo futbolininko tėvas. L.Messi ir tėvas gali būti nuteisti iki dvejų metų kalėjimo.

Jie abu buvo kaltinami apgavus Ispanijos mokesčių inspekciją ir nuslėptus 4,1 milijono eurų. Tvirtinama, kad jie tai padarė 2007–2009 metais.

L. Messi pajamos nuo 2014 metų birželio iki 2015 metų birželio siekė 74 mln. JAV dolerių. Futbolininkas, žurnalo „Forbes“ duomenimis, užėmė ketvirtąją vietą tarp daugiausia pasaulyje uždirbančių sportininkų.

L.Messi ir jo tėvas jau praėjusiais metais grąžino nesumokėtus mokesčius, kuriuos yra skolingi Ispanijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.