Prancūzijos žvaigždė įsiutusi: „Euro 2016“ sistema – nevykusi

„Euro 2016“ čempionatą Prancūzija atsimins labai ilgam ir tie prisiminimai tikrai nešildys. Daugybė ašarų nuliejo „Stade de France“ stadioną, kai Prancūzijos futbolininkai neslėpdami skausmo žvelgė vienas į kitą.

Th.Henry tvirtina, kad naujoji Europos čempionato sistema sugadino turnyrą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Th.Henry tvirtina, kad naujoji Europos čempionato sistema sugadino turnyrą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2016, 6:06 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:01 AM

Europos futbolo čempionato finale Prancūzija turėjo daugybę progų, bet pergalė 1:0 per pratęsimą šventė Portugalija. Pirmą kartą čempionais tapę portugalai dar 23 minutę neteko lyderio Cristiano Ronaldo, bet sugebėjo pravirkdyti visą Prancūziją.

Portugalija „Euro 2016“ pirmenybėse vos kartą iškovojo pergalę per pagrindinį laiką, o grupių etapą baigė triskart sužaidusi lygiosiomis.

Portugalai užleido vietą Islandijai ir Vengrijai, bet į atkrintamąjį etapą pateko kaip viena iš geriausių trečiąją vietą užėmusių komandų. Šiemet pirmąjį kartą Europos čempionate varžėsi 24 komandos.

Iškart po prancūzų pralaimėjimo finale vienas garsiausių šios šalies futbolininkų Thierry Henry „BBC One“ išliejo pyktį.

„Jeigu leidi trečiajai vietai peržengti grupės etapą, visi supranta, kad tam užteks trijų lygiųjų. Man patinka matyti, kaip rungtynes laimi Albanija ar tokį kelią nueina Islandija, bet esu tikras, kad naujoji taisyklė tiesiog nužudė grupių etapą“, – pareiškė su Prancūzijos rinktine 1998 metų pasaulio čempionatą ir 2000-ųjų Europos pirmenybes laimėjęs Th.Henry.

Jam iš dalies pritarė ir buvęs Anglijos rinktinės gynėjas Rio Ferdinandas.

„Turnyro kokybė nuvylė. Komandos čia siekia tiesiog nepralaimėti. Kokybė žengė vieną ar du žingsnius atgal. Kita vertus, mes matėme tokius vaizdus, kokių tikrai nesitikėjome. Pavyzdžiui – kaip Islandija nugali Angliją“, – sakė R.Ferdinandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.