UEFA išdalino 301 mln. eurų premijų pyragą – kam kiek atiteko

Pasibaigus Europos futbolo čempionatui Prancūzijoje Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) jau atliko pirmenybių dalyviams itin malonią pareigą – padalino federacijoms premijų pyragą už pasirodymą „Euro 2016“. Šįmet premijų maišas kaip niekad buvo pilnas – čempionato dalyvių skaičių padidinus iki 24 rinktinių, teko ženkliai didinti ir paskatinimą. Jei prieš aštuonerius metus Austrijoje ir Šveicarijoje UEFA suko galvas kaip išdalinti 184 mln. eurų, o prieš ketverius Lenkijoje ir Ukrainoje vykusiame čempionate ji supjaustė 196 mln. eurų premijų pyragą, tai šiemet į dalyvių bankų sąskaitas sukris 301 mln. eurų.

Portugalai už šių metų pasirodymą „Euro 2016“ susižėrė daugiau kaip 25 mln. eurų premiją<br>AFP nuotr.
Portugalai už šių metų pasirodymą „Euro 2016“ susižėrė daugiau kaip 25 mln. eurų premiją<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2016, 8:01 AM, atnaujinta May 19, 2017, 4:08 AM

Nieko keista, kad Europos čempionė Portugalija atsiriekė iš UEFA didžiausią kąsnį – šios šalies futbolo federacija gaus net 25,5 mln. eurų „padėką“. Portugalai čempionato finale per pratęsimą palaužė šeimininkę Prancūziją 1:0 ir pirmą kartą „Euro“ istorijoje iškovojo trofėjų.

Prancūzijai atiteko 23,5 mln. eurų premija.

UEFA nenuskriaudė nė vienos iš 24 pirmenybėse dalyvavusių rinktinių: už patekimą į „Euro 2016“ finalinį etapą šalys gavo po 8 mln. eurų. Už pergales grupės dvikovose priklausė po 1 mln. eurų, lygiąsias – 500 tūkst. Nacionalinės komandos, patekusios į pirmenybių aštuntfinalį prie jau turimų pinigų prisidėjo po 1,5 mln. eurų, ketvirtfinalį – 2,5 mln., pusfinalį – po 4 mln eurų. Finale laimėjusi Portugalija papildomai savo sąskaitą papildė dar 8 mln. eurų, o prancūzai – 5 mln. eurų.

Trečioje vietoje pagal premijos dydį yra Vokietija – jau UEFA atseikės 18,5 mln. eurų. Ketvirti tapo čempionato naujokai Velso atstovai, susižersiantys 18 mln eurų.

Nebus nuskriausti ir mūsų kaimynai lenkai, kuriems UEFA perves 14,5 mln. eurų. Solidžias sumas gaus ir kitos šalys: Belgija, garsioji Islandija ir Italija – po 14 mln., Kroatija – 12 mln., Vengrija, Anglija, Ispanija ir Šveicarija – po 11,5 mln., Slovakija ir Airija – po 11 mln., Šiaurės Airija – 10,5 mln. eurų.

Po 9 mln. eurų gaus Albanija ir Turkija, o labiausiai nuskriaustos bus tos komandos, kurios grupės kovose pasirodė itin blankiai – po 8,5 mln. eurų gaus Rusija, Švedija, Rumunija, Čekija ir Austrija. Nė vieno papildomo euro Prancūzijoje negavo visus mačus pralaimėjusi Ukraina – kaip patekusiai į pirmenybes ekipai jau priklausys tik 8 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.