„Žalgirį“ iš Čempionų lygos išstūmęs įvartis įmuštas ranka?

youtube.com
youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2016, 8:46 PM, atnaujinta May 18, 2017, 7:54 AM

Vilniaus „Žalgirio“ ekipa trečiadienio vakarą patyrė bene skaudžiausią nesėkmę per visą klubo istoriją. Lietuviai turėjo istorinį šansą prasibrauti į trečiąjį UEFA čempionų lygos kvalifikacinio turnyro etapą, tačiau pritrūko tik akimirkos.

Ir teisėjo akylumo – mat galima spėti, kad kazachų komandą lemiamą ir už turnyro borto „Žalgirį“ paliekantį įvartį pelnė tik „su Dievo rankos“ pagalba – taip garsusis Diego Maradona 1986-aisiais per pasaulio futbolo čempionatą pavadino įvartį, kurį įmušė ranka.

Tad lemiamas įvartis Astanoje, sprendžiant iš vaizdo įrašų, taip pat greičiausiai buvo įmuštas ranka, o ji pelnė M.Aniničius.

Lietuvos komanda, kai jau atrodė pergalė pasiekiama, trečiadienį Kazachstano sostinėje Astanoje paskutinėmis sekundėmis nusileido „Astana“ klubui 1:2 ir baigė pasirodymą tarptautinėje arenoje.  Baigiantis dvikovai buvo lygu 1:1 – toks rezultatas buvo palankus lietuviams, mat pirma dvikova baigėsi lygiosiomis 0:0.

Tad Kazachstano čempionai nutarė paskutinę minutę žaisti va bank ir šturmas davė vaisių – kazachai perdavė kamuolį į baudos aikštelę, ten begalė žaidėjų kovojo dėl jo, o galiausiai po lietuvių klaidų  „Astana“ „įnešė“ kamuolį į „Žalgirio“ vartus.

Antrąkart  pasižymėjo M.Aničičius, nors laikrodis jau rodė 47-ąją kėlinio minutę. Peržiūrėjus vaizdo įrašą galima matyti, kad M.Aniničius įvartį įmušė ne galva, koja ar kita leistina kūno dalimi, o greičiausiai ranka. Nors mūsų futbolininkai rodė, kad varžovas sužaidė ranka, teisėjas parodė į aikštės vidurį.

 “Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas išsakė nuomonę apie antrąjį varžovų įvartį, kuris, daugelio teigimu, pelnytas sužaidus ranka.

„Kiek teko stebėti per vietinę Kazachstano televiziją, antrasis „Astana“ įvartis nuo vartų linijos buvo įmuštas po žaidimo ranka. Žinoma, reikia žiūrėti kartojimą ir aiškintis, ar teisėjas nesuklydo. Įvartis tikrai buvo pelnytas ranka, bet ar kamuolys prieš tai nekirto vartų linijos,  kitas klausimas“, – atsargiai kalbėjo lietuvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.