Italiją jau drebina futbolas: ar kas nors mes iššūkį „Juventus“?

Turino „Juventus“ naująjį sezoną pradeda klasiškai. Už rekordinę sumą Italijoje įsigiję Gonzalo Higuainą čempionai mėgins ne tik įsirašyti šeštąjį iš eilės „Serie A“ trofėjų. Čempionų lygoje gražų futbolą vis rodantys, bet į grandus atsimušantys „Juventus“ futbolininkai ir vėl taikysis į tarptautinę areną.

„Juventus“ klubas sieks pagerinti istorinį rekordą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Juventus“ klubas sieks pagerinti istorinį rekordą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2016, 2:51 PM, atnaujinta May 15, 2017, 8:58 AM

Kol Milano futbolo klubai toliau keičia veidus tiek rėmėjų, trenerių ir žaidėjų srityse, „Juventus“ vaikosi istoriją.

Nuo 1929 metų, kai buvo įkurta „Serie A“, nė vienas klubas nebuvo iškovojęs daugiau nei penkių iš eilės trofėjų.

1943-1949 metais dominavo „Torino“ komanda, kurios vienas sezonas buvo nutrauktas dėl Antrojo Pasaulio karo pradžios.

2006-2010 metais penkis iš eilės trofėjus iškovojo Milano „Inter“.

„Juventus“ klubas prisimena ir savuosius 1931-1935 metus.

„Kaip komanda padarėme labai daug, tačiau dar yra ką pasiekti, – sakė „Juventus“ kapitonas nepailstantis 38 metų Gianluigi Buffonas. – Šis klubas mokos niekada neužmigti ant laurų. Praėjusį sezoną turėjome daug pamokų, iš kurių reikia pasimokyti.“

„Juventus“ pirmąsias rungtynes šeštadienį žais su „Fiorentina“. Čempionatą atidarys „Roma“ ir „Udinese“ klubai.

Žvaigždė išvyko, bet naujokai džiugina

Praėjusį sezoną „Juventus“ laimėjo vos vieną iš šešių pirmųjų mačų. Komandai prireikė laiko, kol apsiprato su Andrea Pirlo, Arturo Vidalio ir Carloso Tevezo išvykimu.

Atsisveikinimų „Juventus“ neišvengė ir šią vasarą. Paulis Pogba sugrįžo į „Manchester United“, o Alvaro Morata – Madrido „Real“ klubą.

Ir nors tai – rimti praradimai, juos užgožė naujokų atvykimas.

G.Higuainas iš „Napoli“ atkeliavo už 90 milijonų eurų. Praėjusį sezoną jis įmušė 36 įvarčius ir pagerino 66 metų „Serie A“ rekordą. „Juventus“ įsigijo atakų organizatorių Miralemą Pjaničių, kuris žaidė „Roma“ klube.

Iš „Barcelona“ komandos atvyko Dani Alvesas, o Miuncheno „Bayern“ – gynėjas Medhi Benatia.

„Šie vyrukai yra pratę spindėti ant aukščiausios pakylos. Tai aukščiausio lygio žaidėjai. Labai svarbu, kad kuo greičiau sutvirtėtume kaip grupė. Favoritų vardą galime pateisinti tai parodydami aikštėje. Kito kelio nėra“, – sakė G.Buffonas.

Didžiausi konkurentai

Kas galėtų pasipriešinti „Juventus“ komandai? Į šį klausimą atsakyti – labai sudėtinga. Kai praėjusį sezoną atrodė, kad „Juventus“ gali prarasti trofėjų, ši ekipa parodė, kad gali žaisti visais frontais. Tad ir prieš šį sezoną daugiau kalbama apie tai, kas užims antrąją vietą.

Į šią poziciją taikysis praėjusio sezono vicečempionė „Napoli“, „Roma“ ir Milano „Inter“ komandos. Nuo senesnių laikų savo galybe įsiminęs „AC Milan“ klubas gali ir vėl atsidurti sudėtingoje situacijoje, nors ir turi naują trenerį Vincenzo Montella.

„Napoli“ klubui reikės psichologinio postūmio, nes turės žaisti ne tik be G.Higuaino, bet ir prieš jį. Argentiniečio išvykimas centro puolėjo pozicijoje duris atvėrė Manolo Gabbiadini. Jis buvo patikimas atsarginis, tačiau „Napoli“ prezidentas Aurelio de Laurentiis jaučia spaudimą už G.Higuainą gautus pinigus panaudoti naujo puolėjo įsigijimui.

„Roma“ klube savo įspaudą palikti turi progą Luciano Spalletti, kuris dar praėjusio sezono viduryje perėmė komandos vairą iš Rudi Garcia. L.Spalletti su „Roma“ praėjusį sezoną pralaimėjo tik vieną kartą, tačiau vasarą patyrė dar vieną pralaimėjimą – buvo priversta parduoti M.Pjaničių „Juventus“ komandai.

Praėjusį sezoną „Roma“ silpnąja puse buvo gynyba, tad L.Spalletti ją sutvirtino naujokais Juanu Jesusu iš Milano „Inter“, Thomas Verlaelenu iš „Barcelona“ bei Bruno Peresu iš „Torino“.

Įdomu pamatyti, ką nuveiks kapitonas Francesco Totti. 39 metų puolėjas „Roma“ klube žais jau 25-ąjį sezoną. Jis turėtų būti paskutiniu.

„Inter“ pasiruošimą sulėtino trenerio Roberto Mancini išvykimas likus porai savaičių iki sezono starto. Manoma, kad R.Mancini tai padarė dėl komunikacijos trūkumo su naujaisiais savininkais – Kinijos gigantės „Suning“ savininkais.

Naujasis treneris Frankas de Boeras kliausis patikimu puolėju Mauro Icardi ir naujokais saugais Antonio Candreva iš Romos „Lazio“ bei Ever Banega iš „Sevilla“.

Kas dar naujo?

Į „Serie A“ šį sezoną turės veidą, kurio dar nėra mačiusi. „Crotone“ komanda ruošiasi sudėtingam debiutui. „Ezio Scida“ stadione vyksta renovacijos darbai, o ir jis didinamas, kad atitiktų „Serie A“ kriterijus. „Crotone“ komanda bus priversta pirmuosius mačus žaisti Peskaroje, kuri nuo klubo gimtinės nutolusi 600 kilometrų.

Į „Serie A“ sugrįžo ir „Pescara“ klubas, kuris čia žais pirmą kartą nuo 2013 metų.

Geriausiai iš naujų „Serie A“ klubų pasirodytų turėtų „Cabliari“ komanda. „Serie B“ čempionai pasistiprino buvusiu Italijos rinktinės nariu Marco Borriello bei gynėju Simone Padoinu iš „Juventus“.

Technologijos

„Serie A“ tapo viena iš septynių futbolo lygų, kuriose teisėjai galės pasinaudoti vaizdo įrašu. Tiesa, kol kas technologijos rungtynėms įtakos neturės. Bandymai bus atliekami dvejuose mačuose per vieną turą, bet rezultatų publika nematys.

Jeigu bandymai bus pavykę, pakartojimų sistemą bus galima naudoti kito sezono Italijos taurėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.