Rinktinės treneris E.Jankauskas: „Futbolas būna žiaurus“

Lietuvos futbolo rinktinė turėjo švęsti pergalę startavusiame 2018 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos cikle, tačiau būsima sėkmė virto nusivylimu. Lietuvos futbolininkai planetos pirmenybių F grupės atrankos varžybose sekmadienį Vilniuje tenkinosi vos 1 tašku – su varžove iš Slovėnijos išsiskyrė taikiai 2:2.

Edgaras Jankauskas<br>T.Bauro nuotr.
Edgaras Jankauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2016, 9:59 PM, atnaujinta May 14, 2017, 2:07 AM

Itin sėkmingai rungtynes pradėję Edgaro Jankausko treniruojami auklėtiniai pačioje rungtynių pabaigoje išleido labai svarbią pergalę.

Lietuviai po 34 minučių kovos pirmavo rezultatu 2:0, tačiau slovėnų pademonstruotas charakteris leido iš Vilniaus išsivežti tašką – susitikimas baigėsi apmaudžiu lietuviams rezultatu 2:2. Išlyginamąjį įvartį slovėnai pelnė jau per teisėjo pridėtą laiką – iškart rezultatui tapus 2:2, arbitras švilpuku pranešė, kad dvikova baigta.

„Liūdna, kai praleidi įvartį kartu su teisėjo švilpuku. Tačiau norėčiau kalbėti apie pozityvius dalykus – komandos vienybę, atsidavimą. Be abejo, rezultatas skaudus, kai toks scenarijus, iki pergalės lieka vos keletas sekundžių. Tačiau buvo labai geros, kovingos rungtynės prieš labai stiprią komandą su individualiai stipriais žaidėjais“, – spaudos konferencijoje be didesnio entuziazmo kalbėjo rinktinės strategas.

„Kai žaidžiame su labai stipriais varžovais, visi mūsų keitimai yra priverstiniai. Fiodoras Černychas pas mus yra galinga jėga, bet jis susimušė šonkaulius, kiti žaidėjai – tai petį, tai koją. Teko visus keisti. Bet esmė – visi būna išsunkti – nieko nekeičiu šiaip“, – kalbėjo rinktinės strategas E.Jankauskas, 69 min. pakeitęs komandos kapitoną F.Černychą.

Kalbėdamas apie lyg ir labai nuvylusias lygiąsias, jis tikino, kad pergalės išsaugoti komanda nesugebėjo, nes žaidėjai nėra tokio aukšto lygio, kokio yra varžovai iš Slovėnijos.

„Mums nugalėti sutrukdė tai, kas labai dažnai mums sutrukdo visuose mačuose – mūsų rinktinės žaidėjai žaidžia ne tokiuose rimtuose klubuose, kuriuose žaidžia varžovai. Tai mums labiausiai trukdo daugeliu atveju“, – aiškino E.Jankauskas

Nors daugeliui buvo apmaudu po lygiųjų, treneris tikino, kad prašė žaidėjų kuo greičiau užmiršti šias rungtynes.

„Mūsų tikslas dabar – tai, kad šis rezultatas neturėtų pasekmių. Futbolas būna žiaurus. Pagal scenarijų mes lyg ir praradome pergalę. Bet tai tik taip atrodo. Pačių futbolininkų paprašiau, kad ilgai nesigraužtų dėl lygiųjų. Šią akimirką aš matau, kad nė vienas iš žaidėjų nesužaidė žemiau savo lygio. Jei būtume žaidę nors vienu blogiau kovojusiu futbolininku, būtume tikrai pralaimėję Slovėnijai. Kaip juokavome, būtų geriau, jei rungtynės būtų žaidžiamos ne po 45 minutes, o po 40 minučių. Bet atsidavimo požiūriu neturiu nė vieno priekaišto žaidėjams“, – kalbėjo E.Jankauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.