Rusijai ir susitepusiam ministrui – pasaulio futbolo vado pagyros

FIFA prezidentas Gianni Infantino penktadienį gerokai nustebino sporto pasaulį. Naujoji pasaulio futbolo galva, pakeitusi po skandalo nušalintą Seppą Blatterį, nuolat kalbėjo apie skaidrumą ir kitokio futbolo eros pradžią.

G.Infantino (kairėje) ir V.Mutko (dešinėje).<br>Reuters/Scanpix nuotr.
G.Infantino (kairėje) ir V.Mutko (dešinėje).<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2016, 2:28 PM, atnaujinta May 12, 2017, 9:30 PM

Tačiau penktadienį G.Infantino pasakė žodžius, kurie iškėlė daugybę klausimų.

G.Infantino pareiškė, kad neketina teisti 2018 metų pasaulio futbolo čempionato organizatorės Rusijos, nors šios šalies valdžia ir buvo sukūrusi dopingo sistemą, kuri lietė ir patį futbolą.

G.Infantino „Associated Press“ sakė, kad jam „gera“ dirbti su Rusijos sporto ministru Vitalijumi Mutko, kuris kaltinimas asmeniškai prižiūrėjus dopingo sistemą ir bandymu nuslėpti bent vieno futbolininko teigiamą dopingo mėginį.

Po Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) nepriklausomos komisijos tyrėjo Richardo McLareno išvadų paaiškėjo, kad Rusija nėra labai gera partnerė, organizuojant tarptautinius renginius. Rusų netgi nenorėta įleisti į Rio de Žaneiro olimpiadą, tačiau ši šalis išsaugojo galimybę joje dalyvauti, nors delegacija ir buvo sumažinta.

Paaiškėjus faktams apie Rusijos sukurtą dopingo sistemą buvo kalbėta ir apie draudimą šaliai organizuoti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą.

„Mano darbas nėra svarstyti šio pranešimo. Mane, kaip futbolo prezidentą, turi dominti futbolo reikalai, ar dopingo futbole atvejai. Ir jeigu futbole yra dopingo problemų, FIFA su tuo susitvarkys“, – sakė G.Infantino.

Jo žodžiai tik patvirtino, kad Rusija neturėtų baimintis, kad praras organizatores teises. Rusija po devynių mėnesių surengs Konfederacijų taurės varžybas, kurios bus tarsi apšilimas prieš pasaulio čempionatą.

„Turime tai matyti, kaip progą, o ne būti negatyvūs. Pasaulio čempionatą turime matyti kaip šansą FIFA ir pačiai Rusijai, kuri galės parodyti save pozityvioje šviesoje. Dirbkime pozityviai“, – ragino G.Infantino.

R.McLareno dokumentuose nurodyta, kad rusai pradangino 11 teigiamų Rusijos futbolininkų dopingo testų.

V.Mutko vadovauja ne tik Sporto ministerijai, bet ir futbolo federacijai. Jam buvo uždrausta atvykti į Rio de Žaneiro olimpiadą, bet G.Infantino toliau jį remia.

„Esame paruošę komitetus. Visus savo įrodymus profesorius McLarenas išsiųs FIFA etikos komitetui, o jie spręs, ar reikia pradėti bylą. Kol tai nenutiko, aš nedalyvausiu jokiose situacijos spekuliacijose, – sakė G.Infantino. – Aš dirbu su žmonėmis, kurie yra teisėtai išrinkti. Jis (V.Mutko, – Red.) dirba su organizacija ir apie jį galiu spręsti tik iš gerosios pusės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?