Škotija pasitiki savimi, bet prisibijo Lietuvos: bus lygiosios?

Škotijos rinktinė užnugaryje turi ne tik pilną aukštame lygyje įpratusių žaisti žaidėjų sąrašą ar tą pačią pergalių prieš Lietuvą istoriją. Jie turi ir tūkstantinę sirgalių armiją, kuri šeštadienį užlies „Hampden Park“ stadioną, ir įvarčių fiestą, kurią surengė per pirmąsias savo rungtynes.

Edgaras Jankauskas<br>T.Bauro nuotr.
Edgaras Jankauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2016, 3:17 PM, atnaujinta May 11, 2017, 7:41 AM

Ir nors Škotijos rinktinė – atrankos į 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą rungtynių favoritė, ji ramiai jaustis negali.

Škotijoje prieš rungtynes su lietuviais sklando nerimo vėjai.

„Daug galvojama apie lygiąsias. Lietuvos rinktinės gynyba dabar nėra tokia stipri, kokia buvo prieš trejus ar ketverius metus, tad Škotija turi labai gerą šansą, bet mūsų gynyba irgi nėra tokia stipri. Lietuviai gali sukelti problemų“, – lrytas.lt pasakojo „Scotsman“ sporto žurnalistas Barry Andersonas.

„Daily Record“ žurnalistas Gary Ralstonas teigė, kad mačas turėtų baigtis 1:1.

Lietuvos rinktinė Škotijoje dar nėra nugalėjusi šeimininkų. O per visą aštuonių susitikimų istoriją pergalę šventė tik 2003 metais. Kaune pergalę 1:0 pasiėmė Algimantas Liubinskas. Lietuviai ir škotai lygiosiomis sužaidė dukart. Visi kiti mačai baigėsi Škotijos pergale.

Bet Škotijos žurnalistai pabrėžia, kad naujasis Edgaro Jankausko stilius verčia susimąstyti. Lygiosios 0:0 per draugiškas rungtynes su Lenkija ir pirmosios atrankos į pasaulio čempionatą rungtynės paliko įspūdį.

Lietuvos rinktinė 2:2 sužaidė su Slovėnija, o paskutinįjį įvartį praleido jau per teisėjo pridėtą laiką. Tada ir pradėta kalbėti, kad E.Jankauskas rimtai užsimojo keisti lietuviškąjį futbolą.

Škotijos rinktinė į šeštadienio dvikovą žengia po skambios pergalės per pirmąsias rungtynes. Škotai 5:1 sutriuškino Maltos futbolininkus. Po šeštadienio rungtynių škotai stos į mūšį su Slovakija. Čia ir išsiskiria škotų nuomonė, skaičiuojant taškus. Vieni optimistiškai reikalauja 6 taškų, bet kiti į situaciją žiūri atsargiau ir primena jų komandos pomėgį barstyti taškus prieš ne tokius žinomus varžovus, kaip Anglija, kuri irgi kovoja F grupėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.