„Real“ žvaigždei C. Ronaldo parodė jo vietą – Ispanijoje jis vos 23-ias

Ispanijos futbolo statistikos ir tyrimų centras pateikė duomenis, kas šio centro manymu yra pats naudingiausias ispanų „La Liga“ futbolininkas per visą jos 85-erių metų istorija. Centras pirmadienį išplatino pranešimą, kad naudingiausiu Ispanijos futbolo čempionato žaidėju yra pripažintas Madrido „Real“ ekipoje šešioliką metų žaidęs puolėjas Raulis Gonzalesas.

Cristiano Ronaldo<br>AFP nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-10 15:54, atnaujinta 2017-05-11 04:22

Centro vadovo Jose Anonio Ortega teigimu, į kandidatų sąrašą buvo įtraukti net 9117 futbolininkai, kurie žaidė „La Liga“ nuo 1928-ųjų.

Buvo skaičiuojamas futbolininkų naudingumo koeficientas – visai kaip tai skaičiuojama krepšinyje.

Tad naudingumo taškus žaidėjai gaudavo už žaistas minutes, įvarčius, pelnytus ne nuo 11 metrų žymos, įvarčius,  pelnytus nuo 11 metrų žymos, įvarčius į savo vartus ir įvairios nuobaudų kortelės.

Įvarčiai buvo vertinami 1 tašku, nuo 11 metrų žymos taiklūs smūgiai – 0,6 taško, įvarčiai į savo vartus – minus 0,4 taško, o kortelės – minus 1,5 taško.

Nors daugelis futbolo specialistų nesutiko su grynai matematiniais rinkimais, atkreipę dėmesį į būtinumą skirti ir tam tikrą subjektyvią nuomonę, vis dėlto centro vadovai pateikė 100 geriausių „La Liga“ futbolininkų sąrašą pagal matematinius skaičiavimus.

Tad sąrašo viršūnėje atsidūrė garsusis Raulis. Antras liko Bilbao „Atletico“ praėjusio šimtmečio ketvirtame dešimtmetyje žaidęs Telmo Zarra, trečias – 1939-1955 „Barcelona“ ekipoje kovojęs Cesaras Rodriguezas.

Ketvirtoji pozicija kol kas atitenka šių dienų „Barcelona“ ekipos žvaigždei Lioneliui Messi.

Tik 23-oje vietoje kol kas yra triskart pasaulio geriausiu žaidėju pripažintas Madrido „Real“ atstovas portugalas Cristiano Ronaldo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.