Po Lietuvos rinktinės smūgio Škotija vis dar gesina gaisrus

Edgaras Jankauskas su Lietuvos rinktine antradienį žais atrankos į 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą rungtynes su Maltos komanda. Ir kol lietuviai galvoja apie pergalę, kurią būtina pasiekti, Škotijos rinktinei vis dar reikia gesinti gaisrus, kurie kilo po šeštadienio rungtynių „Hampden Park“ stadione Glazge.

A.Novikovas sužaidė puikias rungtynes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Novikovas sužaidė puikias rungtynes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2016, 8:14 AM, atnaujinta May 11, 2017, 3:38 AM

Škotijos rinktinės kapitonas Darrenas Fletcheris viešai užstojo kritikos strėlių sulaukusį trenerį Gordoną Strachaną. 32 metų buvęs „Manchester United“ saugas teigė, kad G.Strachano sprendimas nekritikuoti viešai savo komandos leido išsaugoti gerą atmosferą.

Kai Lietuvos futbolininkai buvo per porą minučių nuo pergalės, o škotai tik 89-ąją minutę išplėšė lygiąsias 1:1, G.Strachaną ėmė pliekti daugybė sirgalių.

Škotijoje imta kalbėti apie klibančią stratego kėdę.

„Visi žaidėjai gerbia trenerį. Jis visada mus užstoja, visada žiniasklaidoje siekia apsaugoti. Futbolininkai tai supranta ir yra dėkingi, – sakė D.Fletcheris. – Mes patekome į nedidelę duobę, bet esame pasirengę atsitiesti. Treneris mums pasako, kai mes žaidžiame ne taip, kaip reikėtų. Buvo kartų, kai jis pasakydavo, kad žaidžiame nepakankamai gerai, bet nėra šansų, kad jis tai pakartotų viešai. Treneris tiki mumis, tad mes privalome eiti į aikštę ir atsakyti tuo pačiu.“

Škotijos rinktinė F grupės kovas pradėjo pergalę 5:1 prieš Maltą. Prieš dvikovą su lietuviais buvo kalbama apie būtinus tris taškus, bet lygiosios gerokai sujaukė škotų planą.

Antradienį Škotijos futbolininkai išvykoje susitinka su Slovakijos komanda. Dabar pergalė čia – būtina.

Slovakai po dviejų turų neturi taškų. Komanda 0:1 nusileido favoritams anglams, o tada 0:1 pralaimėjo Slovėnijai.

„Nėra desperacijos laimėti. Aš noriu pamatyti gerai žaidžiančius futbolininkus. Desperacija gali lemti keistus dalykus. Mano troškimas – matyti, kaip jie žaidžia pasiekę savo galimybių ribas, – sakė G.Strachanas. – Man beveik 60 metų. Esu didelis berniukas. Man viskas gerai. Vaikinai irgi gerai jaučiasi. Jeigu būtų kažkas blogai, būtume lygiosiomis sužaidę su Malta ir pralaimėję šeštadienį. Tačiau taip, šioje atrankoje išvykoje turime iškovoti didelę pergalę.“

Lietuvos ir Maltos, Škotijos ir Slovakijos, Anglijos ir Slovėnijos mačai prasidės 21 val. 45 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.