Po nutraukto prakeiksmo – išsekusių futbolininkų džiaugsmas

Lietuvos nacionalinei futbolo rinktinei pagaliau pavyko nutraukti lygiųjų prakeiksmą – rezultatu 2:0 įveikta Maltos ekipa. Po rungtynių lietuvių futbolininkai buvo itin pakilios nuotaikos, tačiau pripažino, kad pergalę pasiekti buvo nelengva.

Lietuvos rinktinė pasiekė pergalę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos rinktinė pasiekė pergalę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

Oct 12, 2016, 7:22 AM, atnaujinta May 11, 2017, 1:58 AM

Pirmąjį lietuvių įvartį pelniusį Fiodorą Černychą Maltos komanda nustebino: „Džiaugiamės, kad pagaliau pavyko iškovoti tris taškus. Buvo sunku, nes nesitikėjom tokio žaidimo iš Maltos.

Varžovai turėjo geras rungtynes, matėsi, kad yra techniška komanda. Pirmoje rungtynių pusėje jie buvo sutankinę gynybą, todėl mums sunkiai sekėsi kažką padaryti. Bet nesinervinome, per pertrauką rūbinėje pasakėme vienas kitam, kad dar turėsime momentų, reikės tiesiog juos išnaudoti ir viskas bus gerai“.

Savo šansą pasižymėti jau trečiose rungtynėse iš eilės išnaudojęs futbolininkas išliko kuklus: „Nepasakyčiau, kad krito labai ypatingas įvartis, tiesiog šalia stovėjęs mažo ūgio gynėjas nepasiekė kamuolio ir pavyko įmušti. Matyt ne veltui galva didelė išaugo“ – juokavo saugas.

Į rinktinę sugrįžęs gynėjas Vytautas Andriuškevičius taip pat pabrėžė, kad žaisti buvo sunku: „Šios rungtynės vainikavo visą mūsų stovyklą. Maltos komandos nenuvertinome, tikrai nebuvo lengva rungtyniauti – jie moka palaikyt kamuolį, smugiuoti vartus. Kai pelnėme pirmą įvartį jau buvo šiek tiek lengviau.“

Per dvejas rungtynes su škotais ir Malta lietuviai iš viso iškovojo 4 taškus, tačiau žaidėjai sutartinai teigė, kad taškų ir pergalių skaičiaus neakcentuoja – jiems svarbiau pateisinti trenerio Edgaro Jankausko lūkesčius.

Po mačo rezultatyviu perdavimu pasižymėjęs puolėjas Deivydas Matulevičius tvirtino, kad gerą žaidimą demonstruoti padėjo būtent stratego patarimai: „Man treneris prieš mačą sakė stengtis į baudos aikštelę paduoti daugiau skersų kamuolių, kabintis už kamuolio, nesiblaškyti į kraštus ir žaisti kaip centro puolėjui. Tą ir pavyko padaryti, perdavimu prisidėjau prie įvarčio. Bet visgi svarbiausia, jog komanda laimėjo“.

Visgi išvargę Lietuvos futbolininkai net pasibaigus susitikimui neskubėjo palikti aikštės ir neužmiršo padėkoti gausiam juos palaikiusių fanų būriui. „Raktas į pergalę buvo mūsų sirgaliai. Jie mus labai skatino eiti į priekį“ – po pergalės džiaugėsi Artūras Žulpa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.