Remigijus Šimašius: „Stadionas Vilniuje tikrai bus“

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, vicemeras Linas Kvedaravičius ir kiti savivaldybės atstovai ketvirtadienį susitiko su investuotojais aptarti „Žalgirio“ stadiono vietoje planuojamo plėtoti verslo centro ateities. Taip pat meras prakalbo apie Nacionalinio stadiono statybas.

R. Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
R. Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

vilnius.lt ir lrytas.lt inf.

2016-11-03 13:02, atnaujinta 2017-05-09 17:00

Optimistiškai nusiteikęs R.Šimašius po susitikimo užtikrino, kad neskaidrūs stadionų statybos projektai – jau praeitis: „Reikėtų aiškiai pasakyti, jog akivaizdu, kad šioje vietoje kažkada buvo numatytas stadionas, kuris ne visai skaidriais būdais buvo paverstas ne stadionu, net iki galo neužbaigiant visų procedūrų. Tokią teisinę koliziją sudarė praėjusios kadencijos valdžia, iš esmės „išparceliavusi“ stadioną. Tai man, kaip ir tūkstančiams futbolo sirgalių, kelia nerimą.“

Dar praėjusios kadencijos metu buvo nuspręsta statyti Nacionalinį stadioną Šeškinėje. Pasak R.Šimašiaus, šiuo metu vyksta aktyvios potencialių investuotojų paieškos, tarptautinis konkursas stadiono operatoriui išrinkti, tuo domisi užsienio investuotojai.

„Futbolo stadionas Vilniuje tikrai bus. Naujame daugiafunkciame komplekse numatytos net trys futbolo aikštės. Tačiau esame už tai, kad dabartinė buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorija taip pat turi tapti patrauklia viešąja erdve, maksimaliai atitinkančia miestiečių poreikius. Dėl to tariamės su investuotoju – stadioną įsigijusia bendrove „Hanner“, – sakė R.Šimašius.

Meras siūlo Vilniaus futbolo sirgalių bendruomenei taip pat aktyviai įsitraukti į tinkamiausio sprendimo paieškas ir žada išsamiai informuoti vilniečius apie diskusijas su investuotoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.