Su „France Football“ skirtingais keliais pasukusi FIFA paskelbė Metų futbolininko pretendentus

Tarptautinė futbolo federacijų asociacija (FIFA) penktadienį paskelbė 23 futbolininkų pavardes, kurie pretenduos tapti šių metų geriausiu planetos žaidėju. Tačiau šiemet FIFA nerinks „FIFA Ballon d'or“ savininko – organizacija paskelbs savo geriausią žaidėją, o buvęs Federacijos partneris – Prancūzijos žurnalas „France Football“ – savo versiją geriausio žaidėjo.

Lionelis Messi jau penkis kartus yra pripažintas geriausiu metų pasaulio futbolininku.<br>AFP nuotr.
Lionelis Messi jau penkis kartus yra pripažintas geriausiu metų pasaulio futbolininku.<br>AFP nuotr.
Lionelis Messi jau penkis kartus yra pripažintas geriausiu metų pasaulio futbolininku.<br>AFP nuotr.
Lionelis Messi jau penkis kartus yra pripažintas geriausiu metų pasaulio futbolininku.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 4, 2016, 4:07 PM, atnaujinta May 9, 2017, 2:44 PM

FIFA sąraše tik garsiausios pavardės: žinoma, yra tarp pretendentų yra ir pastarųjų metų geriausių metų futbolininko titulus laimėję portugalas Cristiano Ronaldo ir penkiskart prizo savininkas argentinietis Lionelis Messi.

Sąrašas: Sergio Aguero (Argentina, „Manchester City“), Garethas Bale'as (Velsas, Madrido „Real“), Gianluigi Buffonas (Italija, Turino „Juventus“), Cristiano Ronaldo (Portugalija, „Real“), Kevinas De Bruyne (Belgija, „Manchester City“), Antoine'AS Griezmannas (Prancūzija, Madrido „Atlético“), Zlatanas Ibrahimovičius (Švedija, „Paris Saint-Germain“/ „Manchester United“), Andresas Iniesta (Ispanija, „Barcelona“), N’Golo Kante (Prancūzija, „Leicester City“/“Chelsea“), Toni Kroosas (Vokietija, „Real“), Robertas Lewandowskis (Lenkija, Miuncheno „Bayern“), Riyadas Mahrezas (Alžyras, „Leicester City“), Lionelis Messi (Argentina, „Barcelona“), Luka Modričius (Kroatija, „Real“), Manuelis Neueris (Vokietija, „Bayern“), Neymaras (Brazilija, „Barcelona“), Mesutas Ozilas(Vokietija, „Arsenal“), Dimitris Payet (Prancūzija, „West Ham United“),Paulas Pogba (Prancūzija, „Juventus“/“Manchester United“), Sergio Ramosas (Ispanija, „Real“), Alexis Sanchezas (Čilė, „Arsenal“), Luisas Suarezas (Urugvajus, „Barcelona“), Jamie Vardy (Anglija, „Leicester City“).

Balsavime, kuris vyks iki lapkričio 22-osios, pradžioje galės dalyvauti visi pasaulio futbolo sirgaliai. Gruodžio 2 dieną FIFA paskelbs tuos tris pretendentus, kurie surinks daugiausiai balsų. Tuomet vyks papildomi rinkimai, kuriuose dalyvaus ir specialistai, ir sirgaliai. Vis dėlto, tai bus nauji Metų futbolininko rinkimai.

FIFA šiemet nutraukė sutartį su Prancūzijos žurnalu „France Football“, kai nuo 2010-ųjų kartu rinkdavo ir įteikdavo prizą geriausiam pasaulio futbolininkui.

Prancūzijos leidinys jau pranešė, kad taip pat rinks geriausią 2016-ųjų pasaulio futbolininką ir tai bus daroma pagal naujas taisykles.

Žurnalas tikina, kad vietoj 23 pretendentų, siūlys 30 futbolininkų, o geriausią rinks tik žurnalistai. Taip pat nebus tarpinio finišo – nebus skelbiami trys pretendentai, o visi žaidėjai savo balsus sužinos per apdovanojimo ceremoniją.

„France Football“ tokius rinkimus vykdė nuo 1956 iki 2010 metų, kai su FIFA sutarė kartu skelbti geriausią metų futbolininką.

Praėjusiais metais geriausiu pasaulio futbolininku buvo pripažintas Lionelis Messi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.