E. Jankauskas tikisi drąsos: „Užteks kartoti, kad laukia sunkios rungtynės“

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė lapkričio 11 dieną pamėgins dar kartą visus nustebinti geru žaidimu ir mesti iššūkį Slovakijos rinktinei atrankoje į 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą. Prieš išvykos rungtynes Edgaras Jankauskas viliasi, kad jo auklėtiniai išliks drąsūs, bet turi nemažai galvos skausmo.

E.Jankauskas.<br>T.Bauro nuotr.
E.Jankauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2016, 11:10 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 3:43 PM

Lietuvos rinktinė po trijų turų F grupėje žengia antra – turi penkis taškus. Tuo tarpu Slovakija kol kas žengia priešpaskutinė – penkta. Slovakai pasiekė vieną pergalingą ir turi tris taškus. Tačiau labai efektingą – 3:0 nugalėjo Škotjią.

Laukia įdomių rungtynių

Mūsiškiai į Slovakiją išvyksta pirmadienio vakare, prieš tai dar surengs treniruotę.

„Norime kuo geriau išnaudoti likusias dienas, gauti naudos prieš sunkias ir įdomias rungtynes. Nors gal jau užteks prieš kiekvienas rungtynes kartoti, kad jos bus sunkios. Varžovas labai galingas, indvidualiai pajėgus.

Slovakai parodė, kad yra galingi ir turi savitą braižą. Atakos vystomos per vidurį, bet įvarčai įvairiapusiški – sugeba įmušti ir po kampinių.

Jie ne tik mėgsta technišką žaidimą, bet yra agresyvūs ore, standartinėse situacijose. Ryškių silpnų vietų varžovai neturi“, – varžovus apžvelgė Lietuvos rinktinės treneris.

Vien į lyderį nesikoncentruos

Ryškiausia varžovų žvaigždė – „Napoli“ klube rungtyniaujantis atakuojantis saugas Marekas Hamšikas. Jis šį sezoną jau spėjo sužibėti įvarčiais, bet E.Jankauskas viso dėmesio jam skirti neketina.

„M.Hamšikas – ryški žvaigždė, bet mūsų žaidimo filosofija nėra tokia, kad reikia būtinai išjungti vieną žaidėją. Slovakų rinktinėje tikrai yra žaidėjų, kurie gali kurti žaidimą, nes meistriškumas tą leidžia.

Hamšikas labai pavojingas su kamuoliu ir jeigu bus jo diena, jis gali pridaryti labai daug“, – nerimavo E.Jankauskas.

Paklaustas, koks rezultatas tenkintų, treneris tik nusijuokė.

„Labiausiai tenkintų pergalė, – juokėsi jis, bet netrukus surimtėjo. –  Kalbant apie žaidimą, labiausiai tenkintų drąsus žaidimas, kad tęstume tai, ką darėme iki šiol. Kad varžovas nepriverstų suabejoti savo jėgomis. Norime tą tęsti, mums tai gerai sekėsi“.

Nerimas dėl žaidėjų

Dar vienas nerimas E.Jankausko galvoje – dėl kai kurių rinktinės žaidėjų sportinės formos. Kai kurie lietuviai jau prieš kurį laiką baigė klubinius sezonus – Vytautas Andriuškevičius, Georgas Freidgeimas, Artūras Žulpa.

Vykintas Slivka turėjo sveikatos problemų, o Arvydas Novikovas toliau negauna trenerio pasitikėjimo Vokietijoje.

„Tarpas nėra didelis, kad žaidėjai išbarstytų formą, bet žaidybinė praktika svarbi. Šioje vietoje niekada neturėsime pranašumo prieš rinktines, kurių žaidėjai turi nuolatinę žaidimo praktiką, žaidžia Čempionų lygoje, bet tokios yra aplinkybės, kol kas gerai tvarkėmės su tuo.

Kol kas visi sveiki, žiūrėsime su kokiomis nuotaikomis ir sumušimais atvažiavo žaidėjai. Nėra traumų ir nusiskundimų“, – optimistiškas išliko strategas.

Žaidimas pasikeitė

Vasarą E.Jankauskas iš arti stebėjo Slovakijos rinktinės žaidimą – šie varžėsi Europos čempionate Prancūzijoje.

„Jų žaidimas šiek tiek pasikeitė. Vasarą į akis krito tai, kad per rungtynes su Anglija buvo padarytas vienas perdavimas iš krašto. Žaidimas buvo grįstas per vidurį. Ką matome dabar – braižas šiek tiek keičiasi, dažniau išnaudojami kraštai, bet vidurys lieka akcentu. Dabar jie greičiau grįžta į gynybą, žaidžia įvairiapusiškiau“, – analizavo jis. 

Atrankoje į pasaulio čempionatą slovakai prieš kiekvienas rungtynes dažnai labai stipriai keičia starto sudėtį – joje pasikeičia penki ar net šeši žaidėjai.

„Tokia kaita tik suteikia informcijos, kiek platus yra jų pasirinkimas. Treneris gali keisti penkis ar šešis žaidėjus ir lygis nekrenta“, – varžovų ginklą vertino E.Jankauskas.

Lietuvos ir Slovakijos rinktinių mačas vyks penktadienį, 21 val. 45 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.