Edgaras Jankauskas apie slovakų turtuolius: „Bus proga pasitikrinti“

Nuolat kintanti sudėtis, visuomet skirtingas išsidėstymas ir Italijoje siautėjanti pasaulinio garso žvaigždė – Edgaro Jankausko ir Lietuvos rinktinės penktadienį laukia rimtas išbandymas. Slovakijos rinktinę galima drąsiai vadinti mažiausiai nuspėjama F grupės komanda atrankoje į pasaulio čempionatą.

E.Jankauskas teigė, kad rinktinė turėtų būti pasiruošusi netikėtumams.
E.Jankauskas teigė, kad rinktinė turėtų būti pasiruošusi netikėtumams.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius, specialiai lrytas.lt, Trnava (Slovakija)

Nov 10, 2016, 9:23 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 6:37 AM

Ir nors rezultatai – du pralaimėjimai ir viena pergalė – nėra įspūdingi, slovakai ne kartą pademonstravo, kad turi užtikrintą rezervą. Ypač Trnavoje.

Marijampolės dydžio mieste Slovakijos futbolininkai buvo priversti žaisti savo aikštės pusėje, kai juos atakavo Anglijos žvaigždės, bet šeimininkai parodė gerą gynybą. Jie praleido vieną įvartį ir pralaimėjo 0:1.

Slovakijos komanda 0:1 nusileido slovėnams ir paskutiniame ture iššovė, kai 3:0 sutriuškino Škotijos futbolininkus.

Visus tris kartus Slovakija naudojo skirtingą išsidėstymą ir nemenką dalį kitų žaidėjų.

„Turėjome konkrečias treniruotes, kurios buvo orientuotos į tai, kad izoliuotume stipriąsas slovakų žaidimo puses. Taip pat – mūsų kamuolio kontrolė, ėjimas į ataką. Ši stovykla pasiteisino, nes Lietuvoje, deja, neturime tokių sąlygų“, – sakė E.Jankauskas.

Treneriui prieš kiekvienas atrankos rungtynes tenka sukti galvą, kaip kuo labiau sutaupyti žaidėjų jėgų, nes šių nuolat pritrūksta. Tik per rungtynes su Malta lietuviai galėjo atlikti taktinius keitimus, o dvikovos su Slovėnija ar Škotija vertė atlikti privalomus keitimus.

„Kai kurie mūsų žaidėjai jau baigė sezonus, bet jie neilgai buvo be rungtynių. Sportinė forma nedingo, o dabar turėjome tris geras treniruotes. Viskas – tvarkoje. Visi yra kovingi“, – sakė strategas.

Visi trys slovakų mačai pažymėti skirtingu išsidėstymu. Slovakija nuolat keitė puolėjus ir nevengė pokyčių gynyboje. Tik du žaidėjai per tris mačus turėjo užtikrintą vietą viduryje, visi kiti buvo keičiami. Štai per rungtynes su Slovėnija slovakai žaidė su penkiais gynėjais, su škotais – su keturiais, bet turėjo du atraminius saugus.

E.Jankauskui teko rimtai pasukti galvą.

„Tai – labai gera komanda. Jų žaidėjai – techniški, greiti ir mėgsta kontroliuoti kamuolį. Labai silpnų vietų jie neturi. Reikia įdėti daug darbo, kad jas surastume. Bet mes būsime tam pasiruošę“, – sakė E.Jankauskas.

Slovakijos rinktinės ryškiausia žvaigždė – atakuojančio plano „Napoli“ saugas Marekas Hamšikas, kuris Italijoje muša įvarčius. Gynyboje slovakai turi buvusį „Liverpool“ žaidėją Martiną Škrtelį. E.Jankauskas teigė, kad komanda neketina susitelkti ties žvaigždėmis, nes varžovai turi daugiau pavojingų ginklų. Be to – svarbu pažiūrėti ir į save.

„Mūsų jėga – vienybėje, susitelkime. Mes turime savo ginklų – greitį, techniškų ir kovingų žaidėjų. Bus įdomu pasitikrinti su tomis milijoninėmis žvaigždėmis. Kai kurie kainuoja po 30-40 milijonų, bet mes neišgyvename, kad nesame favoritai. Tai padės pasitikrinti ir matyti, kur žygiuojame ir kiek turime stengtis, kad varžytumėmės su jais. Žaisime prieš Europos lygio komandą“, – pridūrė E.Jankauskas.

M.Hamšiko rinkos vertė – apie 40 milijonų eurų, o M.Škrtelio – apie 20 milijonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.