D. Šemberas apie beprotišką įvarčių fiestą Čempionų lygoje: „Tai šokiruoja“

Europos futbolo specialistai antradienį ir juokėsi, ir griebėsi už galvų: po 13 metų pertraukos UEFA Čempionų lygos mače buvo pelnyta daugiau kaip 10 įvarčių. Tądien Dortmundo „Borussia“ savo aikštėje F grupės mače santykius aiškinosi su Varšuvos „Legia“ ekipa ir nugalėjo lenkus net 8:4 (5:2). „Manau, tokio įvarčių lietaus paaiškinti nesugebėjo ir nesugebės ne tik specialistai, bet ir komandų treneriai. Gal tik žaidėjai bandys teisintis, tačiau tokiam fenomenui yra sunku surasti žodžius“, – išskirtinio rezultato prestižiniame futbolo turnyre niunasus bandė atskleisti praeityje garsus Lietuvos futbolininkas Deividas Šemberas.

D.Šemberas<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Šemberas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2016, 3:18 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 7:03 AM

Vienas žymiausių mūsų šalies futbolininkų 38-erių D.Šemberas ne tik 82 mačus atstovavo nacionalinei mūsų valstybės futbolo ekipai, tačiau vilkėdamas Maskvos CSKA klubo marškinėlius ragavo UEFA Čempionų lygos dvikovų duonos.

Per dešimtmetį, praleistą Rusijos ekipoje ir tarptautinėje arenoje, D.Šemberas prisimena į vos tik vieną rezultatyvų mačą, kuris įstrigo į jo atmintį.

„Tai buvo La Korunjos „Deportivo“ ir „Monaco“ mačas, kurį „Monaco“ laimėjo net 8:3. Tai buvo kažkas neįtikėtina, kad būtų įmušta tiek įvarčių. O dabar Vokietijoje jų dar daugiau. Sakysime taip – rezultatas šokiruoja“, – apie Čempionų lygos akistatą 2003-siais ir praėjusį antradienį kalbėjo dabartinis Lietuvos futbolo A lygos prezidentas Deividas Šemberas.

Antradienį Dortmunde „Borussia“ ir „Legia“ surengė įvarčių šou ir pasiekė krūvą naujų Čempionų lygos rezultatyvumo rekordų. Tiek daug – net 12 įvarčių – dar nebuvo pelnyta per vienerias rungtynes šiame turnyre. Maža to – dar niekam nebuvo pasisekę per vieną kėlinį įmušti 7 įvarčius – po pirmojo kėlinio vokiečiai prieš lenkus pirmavo 5:2. Ir tai dar ne viskas: pasirodo, taip greitai – per 32 minutes – dar niekada nebuvo įmušti septyni įvarčiai, o per 16 minučių nė vienai komandai nebuvo pasisekę įmušti 5 įvarčius.

„Čempionų lygai tai labai blogas rezultatas – kalbu apie turnyro įvaizdį. Tiek įvarčių mušama per mėgėjų varžybas“, – stengdamas emocijas atidėti į šoną kalbėjo D.Šemberas.

Per visą Čempionų lygos istoriją yra vos dešimt atvejų, kai per rungtynes buvo pelnyti aštuoni ir daugiau įvarčių – labiausiai šiuose mačuose pasižymėjo Italijos „Roma“ komanda.

2015-siais Madrido „Real“ ekipa buvo įveikusi „Malmo“ ekipa 8:0, tais pačiais metais Lėverkuzeno „Bayer“ su „Roma“ sužaidė lygiosiomis 4:4. Prieš metus ta pati italų „Roma“ beviltiškai nusileido Miuncheno „Bayern“ 1:7, o 2007 metais tokiu pačiu rezultatu italai nusileido „Manchester United“.

2012 metais pasižymėjo „Barcelona“ ekipa, kuri „Bayer“ sutriuškino 7:1, 2011 metais Zagrebo „Cibona“ tokiu pačiu rezultatu pralaimėjo prancūzų „Lyon“ komandai.

Devynis įvarčius per Čempionų lygos dvikovą 2008 metais buvo pelnę ispanų „Villarreal“ ir danų „Aalborg“ klubai, o rezultatu 6:3 nugalėjo Ispanijos atstovai.

Iki antradienio rezultatyviausios rungtynės buvo tarp „Deportivo“ ir „Monaco“, kai buvo įmušta 11 įvarčių.

- Kaip būtų galima paaiškinti tokį rezultatą Dortmunde?, – lrytas.lt paklausė D.Šembero.

– Galvoju, kad sirgalius jis pradžiugino, futbolo aistruolius, kurie buvo aikštėje – net ir pralinksmino, o specialistus – šokiravo. Bet taip kai kada būna futbole – komandų žaidėjai praranda savitvardą, kažkur išgaruoja mačo planas, prapuola disciplina ir atsiranda toks rezultatas.

– Ar galima ieškoti šiame rezultate kokių nors sensacijų?

– Lažybos? Sutartos rungtynės? Baikite... Tokiame lygyje tai neįmanoma. Manau, kad komandų gynyba buvo skylėta, o galimybes įmušti įvartį žaidėjai išnaudojo beveik šimtu procentų. Kai pasinaudoji tomis situacijomis, kai varžovas leidžia laisvai elgtis savo baudos aikštėje, tuomet ir „gaunasi“ tokie rezultatai.

– Toks rezultatas – smūgis Čempionų lygai?

– Emocijų prasme – ne, bet profesionalumo – taip. Aukšto lygio klubai vargiai gali leisti į savo vartus praleisti 8 įvarčius ir atvirkščiai – taip atsipalaiduoti, kad be jokių didesnių pasekmių praleistų 4 įvarčius. Akivaizdu, kad pas abi komandas šlubavo elementari gynyba, niekas negalvojo apie tai, kaip apsaugoti savus vartus. Sakysime taip – žaisdamas rimtuose klubuose aš nė karto nebuvau patekęs į tokio mačo sūkurį: neteko tarptautiniame turnyre spardyti įvarčius kaip treniruotėje. Man toks atviras futbolas yra keistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.