Dėl futbolo ateities – vėl ramu

„Už Lietuvos futbolo ateitį“. Taip pavadinta naujajame Seime atkurta parlamentinė grupė. Populiariausios pasaulyje sporto šakos trauką pajuto šeši politikai iš skirtingas idėjas išpažįstančių partijų – socialdemokratų, konservatorių, liberalų ir „valstiečių“.

Gintaras Nenartavičius
Gintaras Nenartavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Dec 1, 2016, 10:00 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:27 AM

Kai kuriems jų pirmasis darbas buvo apsilankyti Lietuvos futbolo apdovanojimų šventėje, kur Vilniaus „Seimo“ komanda atsiėmė prizus už pergalę senjorų mažojo futbolo čempionate. Jei renginys būtų vykęs stadione ar didelėje arenoje, seimūnai neabejotinai būtų sulaukę sirgalių švilpimo už savo „indėlį“ į futbolo plėtrą.

Bet kamerinėje aplinkoje būta tik futbolo veikėjų tylaus paniurzgėjimo: „Ateina prizų pasiimti, o futbolo labui vis tiek nieko nenuveikė.“

Seimo kronikos nemeluoja: parlamentinė grupė „Už Lietuvos futbolo ateitį“ iš pradžių buvo įkurta 2011 metų rudenį. „Pasisakysime už valstybės ir savivaldybių reikšmingesnį indėlį į futbolo infrastruktūros plėtrą“, – cituojamas futbolo aistruolis konservatorius A.Anušauskas.

Paskui tokia pat grupė to paties A.Anušausko užmoju buvo įkurta 2013 metais jau kitame Seime, o jos narių skaičius išaugo net iki 15. Šiemet iniciatyvą vėl parodė aktyvusis konservatorius: „Pasisakysime už valstybės ir savivaldybių reikšmingesnį indėlį į futbolo infrastruktūros plėtrą.“ Nieko naujo politikas net nepasivargino sugalvoti.

Seimo grupei vis rūpinantis futbolo plėtra Lietuvos rinktinė šiemet balandį buvo pasiekusi istorinį dugną, kai FIFA reitinge tūnojo 139-ojoje vietoje (palyginkime – 2010 m. buvo 55-a pasaulyje).

Reikalai žemyn rieda ir dėl užkeiktų stadionų. Senasis „Žalgiris“ išardytas, Futbolo federacijos stadione atsivėrė smegduobės po žiūrovų kojomis, o nacionalinis ant Šeškinės kalvų ir toliau – kaip šmėkla.

Susirūpinote: o kur žais rinktinė? Anokia bėda – vos 250 kilometrų nuo Vilniaus yra žavus naujas stadionas Barysave, kainavęs vos 40 mln. eurų. O į Baltarusiją nuvykę Seimo nariai galės įkurti ir tarpparlamentinę grupę – „Už Lietuvos ateitį be futbolo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.