Kraupūs Anglijos futbolininkų prisiminimai: norėjo nužudyt pedofilą trenerį

Anglijoje kilęs skandalas, kai keli profesionalūs futbolininkai atskleidė, kad žaidžiant vaikų komandose juos prievartavo treneris Barry Bennellas, įgavo dar didesnį svorį. Keletas karjeras jau seniai baigusių futbolininkų dar atviriau prabilo apie centrinę skandalo figūrą B.Bennelą, šiuo metu atliekantį bausmę.

B.Bennellas teisme, 1995 metais.<br>AP nuotr.
B.Bennellas teisme, 1995 metais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 1:41 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:23 AM

Šis treneris už vaikų prievartavimą tris kartus buvo pasiųstas į kalėjimą, o per paskutinį savo teismą pripažino, kad yra „monstras, kurio neįmanoma kontroliuoti“. Tačiau tik pastaruoju metu ėmė aiškėti tikrasis B.Bennello nusikaltimų mąstas.

Dar aštuoniasdešimtaisiais jis į savo namus kviesdavosi nepilnamečius ir ten juos tvirkindavo.

„Iš pradžių jis sudarydavo įvaizdį, kad myli tave. Nuolat girdavo po treniruočių, vaišindavo saldumynais, sakydavo tik gerus žodžius. Negalėdavai net pagalvoti apie kažką blogo.

Tačiau jis kviesdavosi pas save į namus. Ten irgi viskas būdavo puiku: gaudavai skanaus maisto, namie būdavo geri baldai, rodydavo animacinius filmus per televizorių.

Tada suvokiau, kad treneris mane pasikvietė tuo tikslu. Negalėjau nieko padaryti, jis pasakė, kad išmes mane iš komandos. Jis kontroliavo mane ketverius metus. Kai man buvo keturiolika, jis vedė mano šešiolikmetę seserį. Aš buvau vestuvių liudininkas, bet visos ceremonijos metu tik ir svajojau, kaip jį pasmaugiu visų akivaizdoje.

29-erių buvau priverstas baigti karjerą, o panikos atakos mane vis dar persekioja. Jis sulaužė mano gyvenimą“, – prisiminimais dalinosi buvęs „Sheffield United“ ir „Bury“ klubų žaidėjas Andy Woodwardas.

Kai prabilo A.Woodwardas, žodį tarė ir daugiau Anglijos futbolininkų.

„Visus tuos metus slėpiau savo išgyvenimus nuo visų, net artimiesiems nesakiau. Vaikystėje, kai treniravausi „Manchester City“ mokykloje, mane prievartavo B.Bennellas. Manau, kad tikrai neverta sakyti, kokia tai skaudi patirtis man buvo“, – kalbėjo buvęs „Manchester City“ ir Anglijos rinktinės žaidėjas Davidas White'as.

B.Bennellas dirbo visoje Anglijoje – jis ne tik treniravo vaikus, bet ir ieškojo talentų. Tad tarp jo aukų – nemažai garsiausių Anglijos klubų auklėtinių.

Po A.Woodwardo prisipažinimo, apie trenerį prabilo dar per šimtas žaidėjų. Savo nuomonę išsakė ir „Manchester United“ žvaigždė Wayne'as Rooney.

„Tai baisu.. Vaikai pasirengę viskam, kad taptų profesionalais. Košmaras, kad treneris tuo naudojosi“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.