Pedofilijos skandalas palietė Anglijos gigantą: mesti rimti kaltinimai

Didžiojoje Britanijoje vis garsiau aidi atskleistas pedofilijos skandalas. Buvęs Anglijos futbolo giganto Londono „Chelsea“ žaidėjas Gary Johnsonas pareiškė, kad klubas jį mėgino papirkti ir sumokėjo už tylą.

"Chelsea" klubui mesti rimti kaltinimai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
"Chelsea" klubui mesti rimti kaltinimai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2016, 5:50 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:05 AM

G.Johnsonas teigė, kad „Premier“ lygos komanda jam sumokėjo 50 tūkstančių svarų (apie 60 tūkst. eurų), jog šis viešai nepasakotų apie tai, kad buvo seksualiai išnaudojamas praeityje „Chelsea“ klubo skautų vadovu dirbusio Eddie Heatho.

Jau anksčiau britų žiniasklaidoje buvo skelbiama, kad „Chelsea“ nežinomam asmeniui trejus metus mokėjo pinigus, o visa tai buvo susiję su E.Heathu.

Būtent tada G.Johnsonas paskelbė, kad tas nežinomas asmuo – jis.

„Manau, kad jie man moka, nes nori visa tai užgniaužti, – „Daily Mirror“ sakė G.Johnsonas. – Milijonai sirgalių visame pasaulyje stebi „Chelsea“. Tai – vienas didžiausių ir turtingiausių klubų. Visi sirgaliai nusipelnė žinoti tiesą apie tai, kas vyko. Jie (klubas, – red.) manęs prašė pasirašyti, kad tylėsiu. Žinau, kiek daug tokių žmonių dar yra. Už tylą jie galėjo mokėti ir kitiems. Tikiu ir meldžiu, kad nė vienam klubui nebus leista viso to užglaistyti. Niekas neturėtų išvengti teisingumo. Mums reikia visiško skaidrumo. Mane labiausiai pykdo tai, kad aš jiems pasakiau, jog mane išnaudojo, o jie paprasčiausiai atsakė: „Įrodyk“.“

Ketvirtadienį Anglijos futbolo asociacijos (FA) vadovas Martinas Glennas paskelbė, kad nubaus kiekvieną klubą, kuris „slėpė“ seksualinio išnaudojimo atvejus.

„Turime labai aiškias taisykles. Jeigu bus įrodymų, kad pažeistos taisyklės – pritaikysime savo bausmes. Klubo dydis reikšmės neturės“, – tarė M.Glennas.

57 metų G.Johnsonas „Chelsea“ pirmojoje komandoje žaidė 1978-1981 metais. Jis į šį klubą atvyko dar būdamas 11 metų. Buvęs sportininkas teigė, kad E.Heathas jį išnaudojo, kai jam buvo trylika.

„Man buvo gėda. Jaučiausi taip, tarsi mano vaikystė būtų atimta“, – sakė G.Johnsonas.

Jis „Daily Mirror“ detaliai pasakojo apie patirtą išnaudojimą. Jis taip pat pridūrė, kad žino ir kitas aukas, kurios dar neišdrįso prabilti viešai.

Britų teisėsauga tiria didžiulį pedofilijos skandalą. Teigiama, kad teisėsauga sulaukė 35 žmonių žinučių ir identifikavo 10 įtariamųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.