Ekstazė Šiaurės Korėjoje: sutiko pasaulio čempionatą laimėjusias futbolininkes

Šiaurės Korėjoje pompastiškai sutikta merginų futbolo rinktinė.
Šiaurės Korėjoje pompastiškai sutikta merginų futbolo rinktinė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-08 13:57, atnaujinta 2018-02-09 23:50

Šiaurės Korėja šiemet išdidi – šią šalį 2016-aisiais galima vadinti moterų futbolo valstybe. Šešiolikmetės korėjietės  triumfavo Jordanijoje vykusiame pasaulio čempionate, o savaitgalį Šiaurės Korėjos merginų rinktinė (iki 20 metų) pasidabino aukso medaliais Papua Naujojoje Gvinėjoje surengtose planetos pirmenybėse.

Per čempionatą net 23 įvarčius įmušusios korėjietės finale 3:1 įveikė Prancūziją ir laimėjo pagrindinį trofėjų. Tačiau ne ką mažiau Šiaurės Korėja didžiavosi savo rinktine po pusfinalio, kai futbolininkės per pratęsimą palaužė didžiausios šios valstybės priešės JAV ekipos pasipriešinimą. Būsimos čempionės amerikietes įveikė 2:1.

Auksinę ir čempionišką žinią Šiaurės Korėjos propaganda itin galingai viešino per valstybinę televiziją ir laikraščius, tad nenuostabu, jog sutikti rinktin4s į gatves išėjo minios Pchenjano gyventojų.

Namo parskridusias futbolininkes sutiko aukšti Šiaurės Korėjos komunistų partijos vadovai, po to komanda buvo vežama sostinės gatvėmis atviru autobusu, kad visi gyventojai galėtų pamatyti didvyres ir joms padėkoti.

Po didžiausių plojimų komanda nuvyko atiduoti pagarbos Šiaurės Korėjos valstybės įkūrėjui Kim Il-sungui – prie jo mauzoliejaus ir paminklo buvo padėta gėlių, rėžtos kelios ugningos kalbos apie komunistinių idėjų viršenybę. Teigiama, kad už pergalę futbolininkės gaus medalius ir paskyras vieno kambario butams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.