Jaudinanti akimirka: lėktuvo katastrofą išgyvenęs futbolininkas vėl žengė į aikštę

A. Ruschelas
A. Ruschelas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2016, 12:23 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:04 PM

Tik laimingo atsitiktinumo dėka lėktuvo katastrofą Kolumbijoje išgyvenęs „Chapecoense“ futbolininkas Alanas Ruschelas ir vėl pasirodė ant žaliosios vejos. Sunkias traumas patyręs žaidėjas jau stojasi ant kojų ir sutiko gražiu gestu pagerbti žuvusius komandos draugus.

Beveik visą ekipą pražudžiusios tragedijos sukrėstas 27-erių brazilas simboliškai pradėjo žymaus Argentinos žaidėjo Andreso D’Alessandro organizuotą draugišką mačą, skirtą paremti aukų šeimoms ir prižadėjo, jog pasistengs kaip galima greičiau sugrįžti į futbolą.

Jo pasirodymas sulaukė itin šiltos žiūrovų reakcijos, kurie sutikdami futbolininką pakilo nuo kėdžių ir palydėjo jį griausmingais plojimais. A.Ruschelas vilkėjo „Chapecoense“ marškinėlius, paženklintus 28-tu numeriu ir savo pavarde.

„Vėl sugrįžti į aikštę yra geriausias jausmas pasaulyje. Dievas man suteikė antrą šansą, todėl turiu būti stiprus ir žvelgti į ateitį“,- kalbėjo stebuklingai išgyvenas žaidėjas.

Įdomu tai, jog A. Ruchelas skrydžio metu atsitiktinai susikeitė vietomis su kartu skridusiu žurnalistu ir būtent dėl to sugebėjo likti gyvas. Iš viso katastrofa pasiglemžė net 71 žmogaus gyvybę.

A.Ruschelas buvo vos vienas iš trijų „Chapecoense“ žaidėjų, išgyvenusių šį incidentą. Vienas iš jų, gynėjas Helio Neto taip pat turėtų ateityje vėl žaisti futbolą, tačiau jaunąjam vartininkui Jacksonui Follmanui buvo amputuota koja ir jis karjeros tęsti negalės.

Brazilijos klubo „Chapecoense“ vardas šiais metais taip pat simboliškai atsidūrė „Copa Sudamericana“ nugalėtojų sąraše. Tai – dar vienas pasaulio reveransas komandai.

„Chapecoense“ klubui nusilenkė ir didžiosios futbolo komandos. Pagrindiniuose Europos čempionatuose aukos buvo pagerbtos minutės tyla. Minutės tylos tragiškai žuvusieji sulaukė ir per Čempionų ir Europos lygos rungtynes.

Brazilijos futbolo lyderiai paskelbė, kad išnuomos „Chapecoense“ klubui savo žaidėjus nemokamai. Pareikštas prašymas neleisti šiai komandai iškristi iš aukščiausiosios lygos.

Buvusi futbolo žvaigždė Ronaldinho jau yra pareiškęs, kad nemokamai prisijungs prie komandos, o aukas sausį pagerbs ir Brazilijos bei Kolumbijos rinktinės, kurios žais draugiškas rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.