Keista tragedija: nuskendo plaukti nemokėjusi futbolo komanda

Futbolo pasaulį ir toliau persekioja nelaimės. Šį karta Centrinės Afrikos regione, Ugandos vietos komandą pasiglemžė vos per 100 metrų nuo kranto skendusi valtis, o žaidėjai išsigelbėti nepajegė, nes tiesiog nemokėjo plaukti.

AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-27 11:22, atnaujinta 2018-02-09 20:39

Toks kiek kurioziškai skambantis incidentas užfiksuotas Kalėdų dieną, kuomet futbolo ekipa su savo sirgaliais valtimi, talpinusia 45 žmones, norėjo persikelti per Afrikos žemyne esantį Alberto ežerą.

Anot vietinio laikraščio „Daily Monitor“, žmonės keliavo į švenčių proga organizuotą draugišką mačą, todėl buvo puikiai nusiteikę ir jokios grėsmės nejautė. Visgi oro sąlygos buvo gana ramios, tad manoma, jog valtis apsivertė dėl per didelės apkrovos ir išsibalansavimo.

„Liudininkai pasakojo matę, kad didžioji dalis valties keleivių sėdėjo vienoje jos pusėje, todėl sutrikus pusiausvyrai ji vertėsi į šoną“,- rašoma „Daily Monitor“.

Taip pat pranešama, jog tarp įsiaudrinusių sirglių buvo ir daug neblaivių asmenų.

Tragiškas įvykis nusinešė 30 žmonių gyvybes, iš kurių visi nė kiek nemokėjo plaukti. Likusieji gana nesunkiai išsigelbėjo, mat atstumas iki kranto buvo vos 100 metrų.

Policija bei vietiniai gyventojai taip pat dalyvavo gelbėjimo operacijoje, tačiau išsaugoti daugiau gyvybių jiems nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.