FA taurė: „Leicester“ peržengė „Everton“ barjerą

Tęsiasi trečiojo Anglijos FA taurės etapo kovos. Šeštadienį „Goodison Park“ stadione Liverpulio „Everton“ grūmėsi su „Leicester City“ ekipa. Ahmedo Musa dublis privertė šeimininkus pasitraukti iš kovos dėl FA taurės trofėjaus – Leičesterio ekipa iškovojo pergalę 2:1.

„Leicester“ futbolininkams teko paprakaituoti FA taurės varžybų trečiame ture.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Leicester“ futbolininkams teko paprakaituoti FA taurės varžybų trečiame ture.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

eurofootball.lt ir lrytas.lt

Jan 7, 2017, 9:38 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:24 PM

63-ąją minutę Romelu Lukaku išvedė „irisus“ į priekį, tačiau nepraėjus nei trims minutėmis 35-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodęs A. Musa išlygino rezultatą. 71-ąją minutę tas pats afrikietis pelnė ir pergalingą įvartį.

Kitose rungtynėse iš turnyro pasitraukė pralaimėjimą 3:0 prieš „Milwall“ patyrę „Bournemouth“ futbolininkai. Patekimu į aštuntfinalį džiaugėsi „Hull City“, „Wolves“, „Watford“ ir „Derby“ klubai.

„Southampton“, „Crystal Palace“, „Burnley“ ir „Sunderland“ dėl patekimo į kitą etapą dar turės pakovoti – susitikimai baigėsi lygiosiomis.

Vėliausiai vykusiose rungtynėse Londono „Arsenal“ išvykoje susigrūmė su „Preston“ futbolininkais, rungtyniaujančiais „Championship“ pirmenybėse. Olivieris Giroud ir vėl gelbėjo savo komandą: „Arsenal“ mačo pabaigoje išplėšė pergalę bei kelialapį į aštuntfinalį – 2:1.

Šeimininkai į priekį įsiveržė rungtynių pradžioje ir per visą likusį pirmojo kėlinio laiką „Arsenal“ išlyginti rezultato nesugebėjo. Vis dėlto antrasis kėlinys prasidėjo kur kas sėkmingiau – jau pirmos atakos metu Aaronas Ramsey išlygino rezultatą.

Vėliau aikštėje virė atkakli kova. „Kanonieriai“ artėjant mačui į pabaigą pradėjo spausti varžovas ir 89-ąją minutę O. Giroud pelnė pergalingą įvartį. Prancūzas po sumaišties baudos aikštelėje nuginklavo varžovų vartininką.

Rezultatai:

„Everton“ – „Leicester“ 1:2

„Bolton“ – „Crystal Palace“ 0:0

„Hull City“ – „Swansea“ 2:0

„Milwall“ – „Bournemouth“ 3:0

„Norwich“ – „Southampton“ 2:2

„Stoke City“ – „Wolves“ 0:2

„Sunderland“ – „Burnley“ 0:0

„Watford“ – „Burton“ 2:0

„West Brom“ – „Derby“ 1:0

„Preston“ – „Arsenal“ 1:2

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.