Sankt Peterburge stringantys lietuviai kovos tik dėl 13-16 vietų

Tai buvo ketvirtfinalio dėl 9-16 vietų mačas. Pergalės atveju lietuviai būtų žaidę dėl 9-12 vietų.

Lietuviai nepateko tarp geriausių komandų.<br>granatkin.com nuotr.
Lietuviai nepateko tarp geriausių komandų.<br>granatkin.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2017, 2:37 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 4:06 AM

Tai buvo ketvirtfinalio dėl 9-16 vietų mačas. Pergalės atveju lietuviai būtų žaidę dėl 9-12 vietų.

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 2:2 (1:1).

Lietuvius pirmajame kėlinyje persekiojo nelaimės nuo rungtynių pradžios. Dėl traumos aikštę 19-ąją minutę teko palikti Deividui Raulinaičiui. 21-ąją minutę varžovai išsiveržė į priekį – perdavimo ant baudos aikštelės linijos sulaukęs Radu Scoarta jį gražiu smūgiu perkėlė per vartininką į tolimąjį kampą.

Kėlinio gale Lietuvai pavyko atsigauti ir 42-ąją minutę surengtoje kontratakoje Domantas Vitkus nuo baudos aikštelės linijos galingai smūgiavo į dešinį vartų kampą, nepalikdamas.

Rungtynėms einant į pabaigą Lietuva sulaukė smūgio 85-ąją minutę – Moldovos žaidėjas prasiveržė kairiuoju kraštu, nuo galinės linijos atidavė perdavimą į baudos aikštelės vidurį, kur Nichita Iurasco smūgiavo į vartus pažeme.

Kai atrodė, kad viskas prarasta, lietuviai 89-ąją minutę išlygino rezultatą – standartinėje situacijoje kapitonas Kipras Kažukolovas sužaidė sėkmingai „antrajame aukšte“ ir atliko tikslų smūgį galva.

Pagal turnyro reglamentą, pagrindiniam laikui pasibaigus lygiosiomis, buvo mušami vienuolikos metrų baudiniai. Lietuviams nepasisekė – jie neįmušė dviejų smūgių ir pralaimėjo varžovams 3:4.

Antradienį Lietuva pradės kovą dėl 13-16 vietų. Mūsų komanda susitiks su Tadžikistano rinktine, kuri taip pat po baudinių serijos krito prieš Baltarusiją.

Grupės varžybose lietuviai 2:1 įveikė Azerbaidžaną, 0:0 sužaidė su Slovakija, 0:2 pralaimėjo Kazachstanui ir liko treti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.