Mindaugas Čepas su „Lietava“ pasiruošęs naujiems iššūkiams

Ambicingame Jonavos „Lietavos“ futbolo klubo trenerių štabe sausio pradžioje darbą pradėjo puikiai žinomas specialistas Mindaugas Čepas. Pasisėmęs žinių užsienyje, futbolo strategas su nekantrumu laukia naujo sezono, kurio metu su vyr. treneriu Donatu Vencevičiumi žada džiuginti klubo gerbėjus.

Mindaugas Čepas<br>lff.lt
Mindaugas Čepas<br>lff.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2017, 5:06 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:58 PM

Nemažą dalį savo karjeros 38 m. buvęs futbolo žaidėjas, o dabar futbolo treneris praleido Vilniaus „Žalgiryje“, kuriam vadovo sunkiu klubui laikotarpiu. Jo dėka legendinis šalies klubas išliko futbolo žemėlapyje, o Mindaugas Čepas tapo vienu iš „Žalgirio“ atgimimo simbolių. Vėliau, palikęs dabartinių Lietuvos čempionų gretas, M. Čepas 2013 m. tapo Gargždų „Bangos“ strategu, o po to beveik dvejus metus tokias pačias pareigas ėjo Utenos „Utenio“ klube. Praėjusį sezoną jo vadovaujamiems uteniškiams teko susidurti su Jonavos komanda.

„Teko žaisti su „Lietava“. Ji praėjusį sezoną tikrai nustebino. Manau, buvęs trenerių štabas padarė didelį ir sunkų darbą, kai Pirmos lygos komandą pastatė ant kojų. Jonavos klubas praėjusiais metais neretai demonstravo akiai patrauklų, kovingą futbolą“, – savo dabartinę komandą gyrė futbolo treneriu Jonavoje pradėjęs dirbti M. Čepas.

Utenoje specialistas dirbo iki praėjusių metų gegužės mėnesio, o tada jo ir klubo keliai išsiskyrė. Po šio karjeros posūkio M. Čepas išvyko tobulintis į užsienį, o grįžęs sulaukė „Lietavos“ atstovų skambučio.

„Viskas įvyko gana greitai. Man paskambino klubo valdžia, pristatė savo tikslus, viziją, dėl visko sutarėme ir aš iš karto susiruošiau į Jonavą. Puikiai pažįstu tiek trenerį Donatą Vencevičių, tiek vartininkų trenerį Artūrą Ramošką, esame kartu dirbę. Yra ir žaidėjų, kuriuos taip pat gerai pažįstu. Prieš tai, kai palikau Utenos „Utenį“, stažavausi užsienyje, buvau keliose šalyse: Slovakijoje, Danijoje, kur dirbau Aurelijaus Skarbaliaus vadovaujamame Kopenhagos klube „Brondby“. Skyriau daug laiko šeimai, o dabar esu pilnas jėgų ir pasiruošęs naujiems iššūkiams. Mūsų laukia sudėtingi metai, bet viskam esame pasiruošę“, – kalbėjo futbolo specialistas.

„Lietavoje“ M. Čepas pradėjo dirbti D. Vencevičiaus asistentu. Kartu su juo rūpinasi komandos komplektacija, treniruos ir ruoš žaidėjus rungtynėms.

„Pasikalbėjome su D. Vencevičiumi, apsitarėme, pasiskirstėme darbus. Viską darysime kartu, tarsimės, tai bus bendras, nuolatinis procesas. Šiuo metu į klubą vienas po kito peržiūrai atvažiuoja žaidėjai, aktyviai vyksta jų atranka. Mums trūksta po vieną sportininką į kiekvieną poziciją, tad tikrai intensyviai dirbame. Tačiau nuotaikos puikios, visi esame gerai nusiteikę. Šį sezoną norime būti gerbiami varžovų, ketiname kovoti tik dėl pergalių, norėsime rodyti gražų, patrauklų futbolą“, – apie antrą savaitę besitęsiantį pasiruošimą sezonui kalbėjo „Lietavos“ treneris.

Šią savaitę „Lietvavos“ žaidėjai treniruojasi pagal D. Vencevičiaus sudarytą programą, o kitą savaitę pradės draugiškų rungtynių ciklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.