Po metų apiplėšimo „Barcelona“ pyksta: reikalauja padaryti tai, ką kiti jau turi

„Barcelona“ klubo gerbėjai sekmadienį atsimins labai ilgai. Kai kurie jau prakeikė sausio 30-ąją. Garsioji katalonų komanda per Ispanijos čempionato rungtynes įmušė du įvarčius, tačiau vienas jų nebuvo įskaitytas, nors visi matė – teisėjai akivaizdžiai suklydo. Po šio įvykio Ispanijoje vėl garsiai prabilta apie būtinybę įdiegti vartų linijos technologiją.

Teisėjai nusprendė, kad čia įvarčio nėra.<br>"Marca"/Twitter.com nuotr.
Teisėjai nusprendė, kad čia įvarčio nėra.<br>"Marca"/Twitter.com nuotr.
Šioje situacijoje Neymaras prašo skirti 11 metrų baudinį. Kadre nematyti, bet tuo metu kamuolys kirto vartų liniją, bet teisėjai įvarčio neužskaitė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šioje situacijoje Neymaras prašo skirti 11 metrų baudinį. Kadre nematyti, bet tuo metu kamuolys kirto vartų liniją, bet teisėjai įvarčio neužskaitė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Enrique reikalauja įvesti vartų linijos technologiją.<br>AP nuotr.
L.Enrique reikalauja įvesti vartų linijos technologiją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-01-30 09:42, atnaujinta 2017-04-11 04:54

„Įvartis vaiduoklis“, – taip pažodžiui iš anglų kalbos vadinamas įvartis, kurį „Barcelona“ įmušė 79 minutę. Tačiau teisėjas nusprendė, kad kamuolys linijos nekirto.

Po keleto sekundžių internete jau sklandė daugybė nuotraukų ir vaizdo įrašų, kur aiškiai matyti – katalonai buvo apvogti.

Prarado labai brangius taškus

O ši vagystė buvo labai įžūli ir skausminga „Barcelona“ komandai. Juk Ispanijos galiūnai prarado net du taškus.

„Barcelona“ ir „Real Betis“ sekmadienio rungtynės baigėsi 1:1.

„Barcelona“ komandai ir sirgaliams tai – didelis smūgis, nes ekipa dar mėgina pasivyti Madrido „Real“ klubą.

Po 20 turų „Barcelona“ turi 42 taškus, o „Real“ po 19 mačų – 46. Tad suprasti, kokie buvo svarbūs taškai šiose lenktynėse – nesudėtinga.

„Aš neturiu, ką pasakyti. Ir nekalbėkite man apie tai, į ką tai panašu. Aš mačiau nuotrauką. Technologijos gali padėti. Esu tai sakęs. Teisėjams tikrai riekia pagalbos“, – sakė „Barcelona“ treneris Luisas Enrique.

Sirgaliai nebuvo patenkinti ir momentu, kai Neymaras tiesiog reikalavo 11 metrų baudinio. Pats futbolininkas po rungtynių socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalino nuotraukų koliažu. Jose užfiksuota, kaip varžovas jį griauna ant vejos bei vartų liniją kirtęs kamuolys.

„Hahahahaha“, – rašė Neymaras.

Atsilieka, nes neturi pinigų

„Barcelona“ ne pirmą kartą kalba apie tai, kad privaloma naudotis tuo, ką dar 2012 metais leido FIFA. Europoje nemažai futbolo lygų naudoja vartų linijos technologiją. Ją turi Italija, Prancūzija, Vokietija ar Anglija, tačiau Ispanijos čempionatas lieka išimtimi.

„La Liga“ yra svarsčiusi įdiegti vartų linijos technologiją, tačiau lygos prezidentas Javier Tebas pernai pareiškė, kad ją turėti tiesiog – per brangu. UEFA per penkerius metus išmokėjo apie 62 milijonus eurų, kad Europos turnyruose būtų naudojama ši technologija.

Luisas Suarezas žurnalistams po rungtynių pabrėžė, kad „labai aiškiai matėsi, jog kamuolys kirto liniją“, o Alex Vidalis pareiškė, kad Ispanijai pats laikas pasivyti laiką.

„Visi matome, kad kamuolys kirto liniją. Tai – labai rimta klaida, tačiau už ją atsakingi ne tik teisėjai. Jeigu būtų naudojama vartų linijos technologija, to nebūtų nutikę“, – kalbėjo A.Vidalis. „Real Betis“ treneris Vicotras Sanchezas susilaikė nuo kritikos teisėjams, tačiau buvo atviras – technologija pagelbėtų čempionatui.

„Aš esu už pagalbą. Viskas, ką galima įtraukti į žaidimą ir galėtų padėti nekeičiant rungtynių – tinkama. Viskas evoliucionuoja ir futbolas turėtų būti atviras naujovėms“, – sakė V.Sanchezas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.