Madrido „Real“ Ispanijoje įsuko naują sąmokslo teoriją

Madrido „Real“ klubas prakalbo apie dar vieną sąmokslo teoriją. Ispanijos futbole jau įprasta, kad klubai jaučia paranoją, o paprasčiausios žmogiškosios klaidos, kokias daro teisėjai, tampa konspiracijų teorijomis ir greitai pasigirsta beprotiški kaltinimai, rašė independent.co.uk.

„AS“ laikraštis prabilo apie sąmokslo teoriją.<br>lrytas.lt montažas.
„AS“ laikraštis prabilo apie sąmokslo teoriją.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2017, 8:21 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:36 PM

Šįkart vėl sąmokslo teoriją iškėlė „Real“. Madrido klubas apkaltino Ispanijos televizijos tinklą sąmokslu prieš „Real“, o „Villarreal“ prezidentas ėmė abejoti nuolat kaltinamų teisėjų neutralumu.

Bangas išjudino kontroversiška „Real“ pergalė 3:2 prieš „Villarreal“ komandą.

Susipešė dėl nuošalės ir baudinio

Madride įsikūręs laikraštis „AS“ greitai ėmė pilti žibalą ant ir taip įsiplieskusios ugnies.

Antradienio rytą laikraščio pirmasis puslapis buvo pilnas nuotraukų, kuriose rodoma, kad antrasis „Villarreal“ įvartis – įmuštas iš nuošalės.

Tai „AS“ vėliau panaudojo kaip įkaltį, „atskleidžiant“ televizijos sąmokslą prieš Zinedine'o Zidane'o komandą.

„Real“ šiose rungtynėse atsiliko 0:2, tačiau antrajame kėlinyje sugebėjo persverti rezultatą. Labiausiai kontroversišku mačo epizodu tapo kertinis momentas, kuomet „Villarreal“ žaidėjas Bruno buvo apkaltintas ranka sužaidus baudos aikštelėje.

Cristiano Ronaldo įmušė baudinį ir taip išlygino rezultatą.

Po 9 minučių įvartį įmušė po keitimo pasirodęs Alvaro Morata, kuris ir leido laimėti „Real“ klubui.

„Villarreal“ treneris Franas Escriba rungtynes baigė žiūrėti iš tribūnų, nes po emocingų epizodų nebevaldė emocijų ir buvo išvarytas.

Televiziją apkaltino sąmokslu

Emocijos nenutilo ir po rungtynių. Su Madrido „Real“ siejamas „AS“ laikraštis pranešė, kad klubas ruošiasi rašyti oficialų skundą „La Liga“ prezidentui Javierui Tebasui, nes televizija jų rungtynes pateikia šališkai.

Tai – ne pirmas kartas, kada „Real“ kovoja su J.Tebasu.

Teigiama, kad „Real“ labiausiai nepatiko būtent pergalės prieš „Villarreal“ nušvietimas. Esą pakartojimai buvo šališki – rodydavo Madrido klubą tik iš blogosios pusės.

„AS“ taip pat rašė, kad „Real“ klubas pyksta dėl to, jog per mažai rodyta ir kalbėta apie antrąjį „Vllarreal“ įvartį, įmuštą Cedrico Bakambu. Esą šis įvartis iš viso turėjo būti neįskaitytas dėl nuošalės.

Televizija C.Bakambu rodė teisingoje pozicijoje ir nė karto neparodė, kad jis – nuošalėje, tačiau „AS“ antradienį pateikė nuotrauką, kurioje kita kamera užfiksavusi tai, kad C.Bakambu dar prieš gaudamas kamuolį buvo gerokai arčiau varžovų vartų nei paskutinis gynėjas Sergio Ramosas.

Matė, kaip teisėjai nešėsi „Real“ krepšius

„Villarreal“ sirgaliai įsitikinę, kad „Real“ mėgina sukurti kontroversiją ir nukreipti dėmesį nuo kaltinimų pačiam klubui dėl daromos įtakos teisėjui Jesusui Gil Manzano.

Po rungtynių „Villarreal“ prezidentas Fernando Roig piktai aiškino, kad savo akimis matė, kaip teisėjai stadioną paliko su „Real“ ženkliuku pažymėtais krepšiais.

„Tai mane ir nustebino, ir privertė juoktis. Teisėjas stadioną paliko su „Real“ krepšiais. Jie nešėsi plastikinius maišelius su „Real“ ženklu ir aš nežinau, kas juose buvo. Mūsų teisėjui nepatiko, kad teisėjų atstovas priėjo prie jo atsisveikinti ir kol spaudė ranką, kitoje laimė krepšį su „Real“ ženklu. Jam tai nepatiko. Aš nemanau, kad tai yra gerai“, – „Cadena Cope“ radijo stočiai sakė F.Roig.

Vėliau jis „Marca“ sakė: „Nemanau, kad tai – geras įvaizdis. Jie sakė, kad tai – dažna, tačiau jie nevaikšto su „Villarreal“ krepšiais.“

Ispanijos futbolo teisėjų komitetas (CTA) greitai atmetė F.Roig kaltinimus. „Marca“ laikraščiui šaltiniai sakė, kad po rungtynių teisėjams įteikti mažą dovaną – įprasta Europos futbolo praktika.

„Krepšyje buvo „Real“ raktų pakabukai, ženkliukai ir rašikliai“, – sakė šaltinis.

Tačiau „AS“ irgi turėjo ką pridurti. Portale greitai atsirado vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas 2012 metų momentas. Tuomet teisėjai stadioną paliko su „Villarreal“ klubo ženklu pažymėtais krepšiais.

Gynė „Real“ varžovus

Ispanijos futbolo ekspertas Guollem Balague viešai pareiškė, kad baudinio teisėjas skirti neturėjo, taip dar labiau paskatindamas kontroversiją.

„Po Garetho Bale'o įvarčio „Real“ atsiliko 1:2, tačiau įvyko nesusipratimas su baudiniu. Tai – visiškai negarbingas sprendimas, – „Sky Sports“ skiltyje rašė jis. – Tai nebuvo tyčinis žaidimas ranka. Epizodas įvyko kamuoliui atšokus nuo žemės ir baudinys neturėjo būti skirtas. Žaidėjai teisinga darė, kad protestavo ir teisinga, jog tai laikoma išskirtiniu palankumu „Real“ klubui.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.