Rusai apsisprendė – 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionato atributu taps „pergalės šaukštai“

Rusija ieškojo, kuo nustebinti būsimo kitų metų pasaulio futbolo čempionato sirgalius ir galiausiai apsisprendė: stebins atvykusius futbolo aistruolius vietiniu nacionaliniu instrumentu – šaukštais.

Šaukštai taps pasaulio futbolo čempionato atributu.<br>yuga.ru
Šaukštai taps pasaulio futbolo čempionato atributu.<br>yuga.ru
Šaukštai taps pasaulio futbolo čempionato atributu.<br>yuga.ru
Šaukštai taps pasaulio futbolo čempionato atributu.<br>yuga.ru
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 7, 2017, 4:16 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:12 AM

„Kaskart pasaulio čempionato rengėjai stebino sirgalius tam tikrais vietiniais muzikos instrumentais: kai 2010 metais pirmenybės vyko Afrikoje – buvo vuvuzelos, kai JAV – pripučiamos pirštinės, Pietų Korėjoje – pripučiamos lazdelės, kai kovos virė Brazilijoje – kaširolos. O dabar Rusijoje bus šaukštai“, – kalbėjo idėjos autorius ir atsakingas už jos realizacija dailinininkas iš Elektrostalės miesto Rustamas Nugmanovas.

Jau dabar tikinama, kad šaukštas į šaukštą mušamas muzikinis instrumentas vadinsis „pergalės šaukštai“. Tam, kad juos būtų lengviau mušti ir jie nepasimestų, idėjos kūrėjas siūlo juos „įsprausti“ į dėklą, kuris turi „V“ formą.

„Juk Rusijoje visada šaukštais mušė tuomet, kai būdavo linksma, kai viskas sekdavosi. Todėl tai ir yra „pergalės šaukštai“, – reklamavo savąją idėją R.Nugmanovas.

Vyras tikino, kad tokia idėja jam kilo dar 2011 metais, tačiau jis nežinojo, kokiam renginiui galima būtų pasiūlyti šį atributą. 

Ne ką svarbesnis buvo ir vieno žmogaus požiūris: dar vasarį pranešta, kad „pergalės šaukštų“ idėją palaikė ir pats Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Tam, kad dailininkas parengtų „pergalės šaukštų“ idėją masinei gamybai, pasaulio čempionato organizacinio komiteto vadovybė jau skyrė milijoną rublių (16 tūkst. 240 eurų).

Organizacinis komitetas, gavęs nurodymus iš FIFA, iškart atmetė visus siūlymus, susijusius su styginiais ir pučiamaisiais instrumentais.

Galutinį produkto etaloną dailininkui teks pateikti spalio mėnesį, o jau nuo kitų metų pradžios prasidės jo masinė gamyba. Manoma, kad „pergalės šaukštai“ kainuos apie 20 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.