Anglijos rinktinės galvos skausmai: problemų yra, bet lietuviai išloš nedaug

Edgaras Jankauskas jau yra paskelbęs Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą. Lietuvos futbolui nemenką viltį dėl atgimimo suteikęs strategas ir šįkart neturėjo didelio pasirinkimo, o jo galimybes sumenkino traumos, kortelės bei kai kurių futbolininkų fizinis pasirengimas.

H.Kane'as pernai debiutavo vyrų rinktinėje įvarčiu į Lietuvos vartus, tačiau dabar jis nežais dėl traumos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
H.Kane'as pernai debiutavo vyrų rinktinėje įvarčiu į Lietuvos vartus, tačiau dabar jis nežais dėl traumos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-15 12:03, atnaujinta 2017-04-07 23:05

Dabar lietuviai su nekantrumu laukia Anglijos rinktinės sprendimo. Gary Southgate'as jau ketvirtadienį turėtų paskelbti, kuriuos žaidėjus išmėgins draugiškose rungtynėse su Vokietija, o tada – atrankoje į pasaulio čempionatą su Lietuva.

Nors G.Southgate'o pasirinkimo galimybės – gerokai platesnės, strategas priverstas nemenkai pasukti galvą.

Jau dabar aišku, kad rungtynėse tikrai nežais traumą per „Tottenham Hotspur“ rungtynes patyręs Harry Kane'as, kurio dosjė Lietuva turi ypatingą vietą. Pernai H.Kane'as debiutavo vyrų rinktinėje per mačą su Lietuva ir iškart įmušė įvartį į Igorio Pankratjevo komandos vartus.

Anglija laimėjo 4:0.

Manoma, kad dabar G.Southgate'as turėtų paskelbti ilgesnį sąrašą nei įprasta.

Iš rikiuotės yra iškritęs ir kitas „Hotspur“ žaidėjas Danny Rose'as, neišeis pasinaudoti ir „Liverpool“ dueto Jordano Hendersono bei Danieliaus Sturridge'o paslaugomis.

Yra rimto nerimo dėl kapitono Wayne'o Rooney bei Londono „Arsenal“ futbolininko Alexo Oxlade-Chamberlaino.

Pasak telegraph.co.uk, G.Southgate'as jau kreipėsi į „Manchester United“ klubą dėl W.Rooney situacijos.

FA taurės ketvirtfinalyje su Londono „Chelsea“ starte žaidė Marcusas Rashfordas, o W.Rooney kovoti negalėjo, tačiau manoma, kad jaunasis M.Rashfordas prisijungs prie jaunimo (iki 21 metų) rinktinės.

Jau dabar aišku, kad kvietimo sulauks Rossas Barkley iš „Everton“ klubo, o J.Hendersono trauma G.Southgate'ą verčia atsisukti į Jacką Wilshere'ą.

Pastarasis du paskutinius „Bournemouth“ mačus pradėjo ant atsarginių suolo. J.Wilshere'o fizinis pasirengimas kelia daug abejonių, o tai reiškia, kad į rinktinę gali atvykti ir vienas iš „Southampton“ saugų – Jamesas Wardas-Prowse ar Nathanas Redmondas.

G.Southgate'o pasirinimų sąraše – ir Jamie Vardy. „Leicester City“ puolėjas jau sugrįžo į puikią formą, o kovoti pasirengęs ir Danny Welbeckas.

Anglai šiuo metu neturi daug pasirinkimų puolėjų grandyje, tad prisijungti galėtų ir „Burnley“ atstovas Andre Gray'us. Šį sezoną jis Anglijos „Premier“ lygoje yra įmušęs 8 įvarčius ir patraukė „Hotspur“ bei „Everton“ klubų dėmesį.

Beje, Anglijos rinktinės treneris su savo žvaigždėmis padirbėti pilną dieną galės vos vieną kartą – antradienį, o tada keliaus į rungtynes su Vokietija Dortmunde. Tokia situacija susidarė dėl to, kad Mančesterio klubai, „Hotspur“ bei „Liverpool“ žais rungtynes sekmadienį.

Lietuvos ir Anglijos rinktinės rungtynės Vemblyje vyks kovo 26 dieną.

Karščiausias naujienas iš Londono sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.