Tušti užuojautos žodžiai: lėktuvo katastrofos sukrėstai ekipai padėjo tik „Barcelona“

Nors kai praėjusių metų pabaigoje per lėktuvo katastrofą žuvo beveik visa brazilų „Chapecoense“ futbolo komanda, aukų šeimos ir klubo atstovai buvo apipilti užuojautos žodžiais, tačiau realią paramą jiems suteikė vienintelis klubas – „Barcelona“.

„Barcelona“ pasižymėjo gražiu gestu<br>AFP/Scanpix
„Barcelona“ pasižymėjo gražiu gestu<br>AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2017, 11:40 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 7:49 AM

Kolumbijoje įvykusi tragedija iš viso nusinešė 77 gyvybes, tarp jų – ir 19 „Chapecoense“ futbolininkų, kurie skrido į „Copa Sudamericana“ rungtynes.

Po šio įvykio socialinius tinklus tiesiog užplūdo sporto pasaulio veikėjų užuojauta, o Brazilijoje surengta ne viena pagerbimo akcija.

Katastrofos sukrėstos komandos varžovai „Atletico Nacional“, paskelbė, kad trofėjus be rungtynių turėtų atitekti būtent „Chapecoense“. Pietų Amerikos futbolo federacija nusprendė, kad toks veiksmas – teisingiausias.

Už šį titulą „Chapecoense“ skirti 2 milijonai JAV dolerių, tačiau tai toli gražu nepadengia milžiniškų finansinių išlaidų, kurių prireiks norint atkurti komandą.

Klubai prezidentas Plínio Davidas de Nes Filho atskleidė, jog iki šiol vienintelė „Barcelona“ jiems suteikė finansinę paramą, o kitų futbolo klubų užuojauta liko tik tuščiais žodžiais.

„Tik „Barcelona“ mums padėjo ir neseniai pervedė 250 tūkstančių eurų. Iš kitų klubų nieko panašaus nesulaukėme“, – sakė jis.

Katalonai taip pat sutiko sužaisti paramos mačą, kuris numatytas vasaros pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.