BBC komentatorius pirštu dūrė į Fiodorą Černychą, bet aukso kalnų dar nežadėjo

Fiodoras Černychas išgyvena geriausią etapą savo karjeroje. 25 metų futbolininkas muša puikius įvarčus Lenkijoje ir yra pagrindinis Edgaro Jankausko futbolo spektaklio atlikėjas.

F.Černychas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
F.Černychas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius, specialiai lrytas.lt, Londonas (Anglija)

Mar 26, 2017, 9:30 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 4:57 AM

F.Černychas mušė įvarčius per tris 2018 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos mačus – ir Maltai, ir Škotijai, ir Slovėnijai.

Tad ne veltui būtent į šį futbolininką nukrypo žvilgsnis, kai Edgaras Jankauskas ištarė frazę: „Rungtynės Anglijoje gali pakeisti žaidėjų gyvenimą.“

Šįkart įspūdį palieka F.Černychas

BBC „Radio 5“ komentatorius Johnas Murray E.Jankausko žodžius vadina išmintingais.

Prieš dvejus metus J.Murray stebėjo pirmąsias Lietuvos rinktinės rungtynes Vemblio stadione. Tada Igorio Pankratjevo rinktinė krito net 0:4.

J.Murray tada geriausią įspūdį paliko rinktinės vartus gynęs Giedrius Arlauskis.

Po pykčių su žurnalistais ir visais aplinkui G.Arlauskis į rinktinę jau nebeatvyksta, tačiau J.Murray spėjimas, kad būtent šis žaidėjas gali patraukti „Premier“ lygos klubų akį buvo labai taiklus.

G.Arlauskis vilki aukščiausios Anglijos lygos komandos „Watford“ marškinėlius. Tiesa, lietuvis sėdi ant suolo.

J.Murray matė keletą E.Jankausko rinktinės rungtynių ir čia geriausiai jis įsidėmėjo taip sunkiai ištariamą F.Černycho pavardę.

„F.Černychas yra komandos lyderis. E.Jankauskas labai protingai pasakė – šios rungtynės yra nuostabi proga žaidėjams. Jeigu jie parodytų, kad gali žaisti prieš Angliją Vemblyje, stebint tokiai miniai, tai tikrai padėtų futbolininkams perskelti kažkur į Angliją“, – prieš sekmadienio Lietuvos ir Anglijos rungtynes teigė J.Murray.

Neveltui Lietuvos rinktinės kraštus gyrė ir Anglijos rinktinės treneris Garethas Southgate'as.

Iki stipriausios lygos dar trūksta

Bet BBC „Radio 5“ komentatorius iškart pridūrė – jeigu lietuviams pavyktų atkreipti dėmesį, reikėtų džiaugtis, jeigu jie patektų į antrąją pagal pajėgumą Anglijos lygą.

„Matant Lietuvos lygį, veikiausiai reikėtų žvelgti į „Championship“, tačiau viskas priklausys nuo to, kaip jiems seksis. F.Černychui Lenkijoje sekasi gerai, tad jeigu jam pavyktų savo žaidimą parodyti ir Anglijoje, tai galėtų kažką reikšti“, – svarstė J.Murray.

Bet pats F.Černychas veja tokias mintis į šalį. Vargu, ar futbolininkams išeitų į gerą, jeigu aikštėje jie galvotų apie naujas sutartis, kol Anglijos rinktinės žaidėjai visu greičiu bėgtų pro šalį.

„Jeigu pradėsi apie tai galvoti – nepavyks. Reikia eiti į aikštę, kovoti ir žaisti, – sakė F.Černychas. – Jeigu koks nors agentas ar skautas pamatytų mūsų žaidėją ir jis pereitų į geresnį klubą – būtų fantastika.“

Jaučiasi drąsiau

Prieš dvejus metus F.Černychas taip pat buvo Vemblio stadione, bet įspūdžio niekam nepaliko. Tada tik G.Arlauskis galėjo pasigirti atrėmęs keletą pavojingų smūgių, nes visi kiti buvo tarsi įaugę į žemę.

I.Pankratjevo rinktinė atrodė siaubingai. Ir net šis žodis galbūt per švelnus.

„Dabar – drąsiau. Praėjusį kartą žaidė panaši komanda, bet mes turime daugiau patirties. Žinome, kad čia reikia daug daugiau pastangų nei prieš dvejus metus, – sakė F.Černychas. – Privalome kovoti iš visų jėgų. Manau, kad galime pasiekti gerą rezultatą ir Vemblyje.“

Dėl kortelių šįkart į rinktinę atvykti negalėjęs pagrindinis E.Jankausko vidurio gynėjas Georgas Freidgeimas prieš dvejus metus teigė, kad dar nesijautė toks lėtas.

Jam tada įsiminė Raheemo Sterlingo sprintai.

O F.Černychas labiausiai nenorėtų stoti prieš Johną Terry, bet 36 metų veterano sutikti ir neteks.

Sekmadienį Lietuvos rinktinės priekyje žaisiantis Nerijus Valskis stengėsi apie varžovų pavardes negalvoti. N.Valskis Anglijoje dar nėra žaidęs, bet matė tas tragiškas rungtynes.

„Reikia stengtis žaisti futbolą, o ne tik atsimušinėti“, – sakė jis.

Lrytas.lt prognozuojama Lietuvos rinktinės sudėtis: Ernestas Šetkus; Tomas Mikuckis, Linas Klimavičius, Vaidas Slavickas, Egidijus Vaitkūnas; Fiodoras Černychas, Arvydas Novikovas, Vykintas Slivka, Mantas Kuklys, Artūras Žulpa; Nerijus Valskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.