Ernesto Šetkaus dvejonės – dėl Anglijos garsenybės įvarčio

[[ge:lrytas:lrytas:496254]]

E. Šetkus<br>AFP/Scanpix
E. Šetkus<br>AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius, specialiai lrytas.lt, Londonas (Anglija)

Mar 27, 2017, 1:05 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 3:34 AM

Jamie Vardy be jokio gailesčio baudė Lietuvos rinktinę už grubią klaidą gynyboje. Puikiai įkirtęs ir laisvas likęs 30 metų „Leicester City“ puolėjas žaibiškai nuginklavo Ernestą Šetkų, tačiau kaltinti rinktinės vartininko dėl to tikrai negalima.

E.Šetkus buvo geriausias Lietuvos rinktinės futbolininkas sekmadienio vakarą, kai Vemblio stadione Edgaro Jankausko komanda krito 0:2.

Treneris pats pagyrė E.Šetkaus žaidimą, kuris išnaudojo šansą parodyti neblogus sugebėjimus prieš beveik 80 tūkstančių sirgalių.

Iš „ADO Den Haag“ klubo į rinktinę atvykęs 31 metų tauragiškis pats puikiai supranta, kad neturėjo šansų atremti nei Jermaino Defoe, nei J.Vardy smūgių.

Ir visgi E.Šetkus dar svarsto apie J.Vardy įvartį.

„Kai praleidi du įvarčius, reiškia, kad yra kur tobulėti. Kai žiūriu iš šono, galvoju, kad su pirmu įvarčiu nebuvo šansų. O dėl antro – galbūt galėjau sužaisti kitaip, – svarstė E.Šetkus. – Žaidėme prieš visai kito lygio komandą. Jie sužaidė sienele ir mes nespėjome išsirinkti žmonių, tad atsidūriau su J.Vardy vienas prieš vieną. Galbūt galėjau mėginti pakeisti J.Vardy pasirinkimą – uždaryti vieną kampą ir tikėtis smūgio ten. Bet sprendimą turi priimti per milisekundes. Aš norėčiau dar pažiūrėti pakartojimą.“ E.Šetkus teigė, kad Lietuvos rinktinė pasiekė pozityvų rezultatą. Vartininkas pabrėžė, kad futbolininkai įgijo patirties, kuri leis kovoti su kitais varžovais.

„Pralaimėjimas yra visada pralaimėjimas, bet nebuvome sutriuškinti. Tai – vienas teigiamas dalykas. Stengėmės palaikyti kamuolį ir žaisti įdomiau, nes to nori Lietuvos žiūrovai. Galbūt būtų atsiradusios dar kelios progos priekyje, tačiau žaidėme su aukščiausio lygio komanda. Daugeliui vaikinų tai – pirmoji patirtis. Atsižvelgus į visas aplinkybes – kovojome ir atsidavėme iš visų jėgų bei patobulėjome“, – sakė E.Šetkus.

„Jūs matote tik netikslius perdavimus ir visa kita, o mes – šiek tiek daugiau ir teigiamų dalykų“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.