Mirti pasmerktas jaunasis anglų sirgalius kabinsis už nedidelės vilties išgyventi

Visą pasaulį sužavėjęs penkiametis britas Bradley Lowery ir toliau kovoja su nepagydoma liga – retos formos vėžiu sergančiam vaikui medikai piešia itin liūdnas prognozes, tačiau jaunajam futbolo sirgaliui sužibo nauja viltis.

B.Lowery su J.Defoe<br>AFP/Scanpix
B.Lowery su J.Defoe<br>AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2017, 4:31 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 4:44 PM

Socialiniuose tinkluose išgarsėjęs berniukas neseniai sulaukė ir Anglijos futbolo asociacijos (FA) palaikymo: Lietuvos ir Anglijos rinktinių susitikimo pradžioje į aikštę jis išėjo kartu su savo dievaičiu – „Sunderland“ puolėju Jermainu Defoe.

B.Lowery prieš tai jau ne kartą yra bendravęs su futbolininku, o pastarasis neslepia savo prisirišimo prie vaiko ir vis dažniau aplanko jį ligoninės palatoje.

Dabar galimybių išgyventi beveik neturintis vaikas sulaukė kitos malonios žinios – nors anksčiau manyta, jog jam pagyti šansų beveik nėra, tačiau B.Lowery tėvai nusprendė prisijungti prie naujos rūšies gydymo būdą išbandančios programos.

„Bradley turėjo labai sunkią savaitę ir vis dar nėra atsigavęs, tad šiuo metu ilsisi pas senelius. Mes su vyru nuvykome į Londoną, kuriame konsultavomės su medicinos profesoriumi. Jis sutiko, kad Bradley galės prisijungti prie specialios programos dalyvių, kuriems bus taikomas naujasis gydymas.

Šią programą finansuoja Didžiosios Britanijos vėžio tyrimų draugija. Viskas kol kas ankstyvoje stadijoje, bet tyrimai teikia vilčių.

Kitą savaitę pažiūrėsime, kaip veikia dabartinis sūnaus gydymas, o paskui darysime tolesnius sprendimus. Galime tik melstis“, – kalbėjo sergančio berniuko motina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.