Anglijos užkariautojui Antonio Conte – dosnūs rusų oligarcho Romano Abramovičiaus šypsniai

Triumfas Anglijos čempionte Antonio Conte atvėrė vartus į Romano Abramovičiaus lobių salą. Londono „Chelsea“ savininkas jau pasiruošęs suteikti italui milžinišką sumą, kuria jis galės dar sustiprinti komandą, kurią šį sezoną nuvairavo iki „Premier“ lygos titulo. 

 R.Abramovičius (kairėje) italui ne tik pakels atlyginimą, bet ir leis rinkoje išleisti nemenką pinigų sumą.<br> lrytas.lt montažas.
 R.Abramovičius (kairėje) italui ne tik pakels atlyginimą, bet ir leis rinkoje išleisti nemenką pinigų sumą.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-14 09:02

„Chelsea“ dar nepasibaigus sezonui užsitikrino „Premier“ lygos trofėjų, o savo puošnią lentyną dar gali papildyti Futbolo asociacijos (FA) taure. 

47 metų italas A.Conte tapo vos ketvirtuoju treneriu, kuris jau per pirmąjį savo sezoną triumfavo „Premier“ lygoje.

„Sprendimas pakeisti sistemą pakeitė mūsų sezoną“, - sakė buvęs Turino „Juventus“ strategas.

A.Conte pademonstravo, kad net ir be garsiojo italų BBC (Barzagli, Bonucci, Chiellini) gali suformuoti nuostabią sistemą su trimis gynėjais. 

Italo gebėjimas puikiai keisti žaidimą neliko nepastebėtas.

Padidins atlyginimą

A.Conte „Stamford Bridge“ karalystėje dar liko dveji metai, bet jį jau vilioja Milano „Inter“ klubas. 

Strategas dar pernai su „Chelsea“ pasirašė trejų metų 7,7 milijono eurų vertės sutartį, bet tėvynės klubą „Inter“ valdantis Kinijos koncernas užsimojo nuliūdinti „Chelsea“ gerbėjus.

Kinai ne tik yra pasiruošę padvigubinti A.Conte atlyginimą, bet jau spėjo ir atleisti Stefano Pioli, kuris komandai vadovavo vos 6 mėnesius.

Pats A.Conte jau keletą kartų pabrėžė, kad ketina likti „Chelsea“ ir jau kalba apie ateities planus. Strategas nekantrauja su anglų klubu išbandyti jėgas kito sezono Čempionų lygoje. Jis kartu su žmona Elisabetta jau jieško mokyklos savo dukteriai Londone. 

Bet „Chelsea“ ruošiasi pamaloninti trenerį. Kalbama, kad R.Abramovičius A.Conte atlygį ketina pakelti iki 8,8 milijono.

Į rinką – su dideliu pinigų užtaisu 

Pasitikėjimas A.Conte suteiks ir daugiau galių. Strategas siekia „Chelsea“ klube turėti svaresnį žodį, kai dairomasi futbolininkų rinkoje. Jis puikiai sutaria su sporto direktoriumi Michaelu Emenalo bei itin įtakinga valdybos nare Marina Granovskaja, bet norėtų ir pats tarti skambesnį žodį. 

A.Conte ir R.Abramovičius puikiai supranta, kad „Chelsea“ šį sezoną labai sekėsi išvengti rimtų traumų, bet kitą sezoną prisidės Čempionų lyga ir vietos rizikai nebebus.

„The Guardian“ skelbia, kad R.Abramovičius ruošiasi atverti vieną iš savo skrynių ir italo sudėtį papildyti rimtais pirkiniais. Teigiama, kad rusų oligarchas ruošiasi skirti apie 236 milijonus eurų.

Ši suma – tarsi priminimas, kad R.Abramovičius neužmiršo savo pirmųjų dienų „Chelsea“ klube, kur jis tiesiog nešė ir nešė pinigus į klubą.


A.Conte jau turi taikinių. Tarp jų - „Everton“ puolėjas Romelu Lukaku bei Alexis Sanchezas iš Londono „Arsenal“. „Chelsea“ taip pat domisi prancūzų saugu Tiemoue Bakayoko iš „Monaco“ bei „Southampton“ atstovu Virgilu van Dijk.

„Chelsea“ stratego tikslas – siekti pakviesti po du aukšto kalibro žaidėjus į kiekvieną poziciją.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.